Νέο λογισμικό υπόσχεται ζωγραφιές με τα μάτια! [video]

18:16 9/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Πρόκειται για μια επαναστατική προοπτική, όπου τα μάτια μας θα μπορούν να σχηματίζουν γράμματα και σχέδια βοηθώντας έτσι άτομα με προβλήματα να μπορούν να εξωτερικεύσουν όλα εκείνα που βρίσκονται μέσα τους.

Το λογισμικό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν αυτό που επιτρέπει την επιλογή, για παράδειγμα μιας εικόνας, με τα μάτια μας. Συγκεκριμένα, ένας δέκτης αντιλαμβανόταν το σημείο στο οποίο εστιάζουμε, οπότε και αυτό επιλεγόταν.

Το πρόβλημα που έπρεπε να λύσει το νέο λογισμικό ήταν πως το ανθρώπινο μάτι κινείται διαρκώς και ασυναίσθητα, οπότε ο σχηματισμός εικόνων με

αυτό το δεδομένο ήταν απλά αδύνατος.

Ο Jean Lorenceau, από το Pierre and Marie Curie University στο Παρίσι, κατόρθωσε να βρει τον τρόπο για να μπορεί να ελεγχθεί αυτή η ακούσια κίνηση. Τοποθετώντας μια κουκκίδα στην οθόνη ενός μόνιτορ ο άνθρωπος αναγκάζεται να εστιάσει εξ ολοκλήρου σε αυτήν, οπότε οι “σπασμοί” του ματιού ελαχιστοποιούνται. Έπειτα, ο “ζωγράφος” το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραμείνει συγκεντρωμένος σε αυτήν και, εν συνεχεία, αργά αργά να αρχίζει να κινείται το βλέμμα του μαζί της!

Έτσι, ο ενδιαφερόμενος θα εξασκείται στην τεχνική αυτή και, ουσιαστικά, θα γίνεται ικανός να μπορεί να αναπαράξει τα σχέδια αυτά από μόνος του!

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως ο στόχος επετεύχθη, οπότε δεν θα μας κάνει εντύπωση αν σε μερικά χρόνια ζωγραφίζουμε ή γράφουμε άρθρα (λέω εγώ) με “μια ματιά”!

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα