MX Player, Ετοιμάζει έκδοση που θα υποστηρίζει 10bit αρχεία

18:16 9/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Ο MX Player είναι από τους πιο γνωστούς players στο Google Play και όχι άδικα αφού τα μοναδικά feautures του, οι ευκολίες που προσφέρει και το ωραίο UI του έχουν δώσει μία μοναδική θέση στην καρδιά μας.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά τι είναι τα 10bit αρχεία;

Ένα video μπορεί να έχει βάθος χρώματος 8 ή 10 bit, τα αρχεία με 8bit βάθος χρώματος

μπορούν να δώσουν στο κάθε κανάλι χρώματος (red,green,blue) τιμές από το 0 έως το 255 ενώ για τα 10bit αρχεία οι τιμές αυτές ξεκινάνε από το 0 και φτάνουν εώς το 1024 για κάθε χρώμα το οποίο μεταφράζετε αμέσως σε καλύτερη πιστότητα χρώματος. Η εικόνα από κάτω θα σας δώσει το νόημα της παραπάνω πρότασης.

Φυσικά τα αρχεία με βάθος χρώματος 10bit χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ για να αναπαραχθούν και διαφορετικούς codecs από ότι τα αρχεία 8 bit. Πάμε τώρα στην είδηση μας η οποία μας έρχεται από τις προτάσεις για μετάφραση που σήκωσε σήμερα η εταιρία πίσω από την ανάπτυξη του MX Player, J2 Interactive. Στην ουσία δημιουργεί ένα νέο hardware αποκωδικοποιητή με όνομα H/W+ decoder ο οποίος αναλαμβάνει την αναπαραγωγή αρχείων με βάθος χρώματος 10bit.

Η δημιουργία του νέου αποκωδικοποιητή ήταν αναγκαία καθώς όπως αναλύσαμε πιο πάνω χρειάζονται διαφορετικοί codecs για την αναπαραγωγή αρχείων 10bit. H αναπαραγωγή 10bit αρχείων είναι αρκετά σημαντική για αυτούς που βλέπουν animes καθώς όλα τα μεγάλα groups που βγάζουν releases μεταφέρονται σε αρχεία 10bit και λογικά θα ακολουθήσουν και υπόλοιποι τομείς με αρχεία βίντεο. Οι αλλαγές δεν έχουν γίνει ακόμα στην εφαρμογή αλλά μάλλον αναμένονται στην νέα έκδοση, αυτό θα κάνει τον MX Player τον πρώτο Player στο Android που θα υποστηρίζει επισήμως 10bit αρχεία.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα