Sony Smartwatch 2, Σχέση μίσους και αγάπης!

Goodbyte

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που παρέλαβαν το Sony Smartwatch 2 στην Ελλάδα. Ήταν δώρο μαζί με το Xperia Z1 και στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε το βασικό μου ρολόι. Πολλοί, ανάμεσα τους ο Στέφανος (stkatsi), πόνταρε στην απόσυρση του εντός λίγο ημερών. Αντίθετα, εγώ το χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα, σχεδόν

καθημερινά.

Το πρώτο στοίχημα που όφειλε να κερδίσει το SW2 για να μην γίνει ένα ακόμα άχρηστο gadget στο ράφι μου, ήταν αυτό της αυτονομίας. Η Sony έλεγε 3-4 ημέρες, ο Γιώργος λέει 3.5 ακριβώς!

Το δεύτερο και επίσης πολύ σημαντικό, ήταν το αισθητικό κομμάτι. Αν ήθελε να μοιάζω εξωγήινος, θα μπορούσα να είχα διαλέξει το πολύ πιο έξυπνο Samsung Gear. Αντίθετα, εγώ ήθελα ένα κανονικό ρολόι, με έξυπνα χαρακτηριστικά και ωραία εμφάνιση. ΟΚ, είναι λίγο μεγάλο, αλλά ποιο ρολόι στην εποχή μας είναι μικρό και elegant; Στη μόδα είναι τα ρολόγια τοίχου, φορεμένα με δερμάτινο λουράκι.

Το τρίτο στοίχημα αφορούσε στις εφαρμογές που μετατρέπουν το ρολόι σε επέκταση του smartphone. Η αλήθεια είναι ότι εδώ υπάρχει έλειψη, η οποία δύσκολα θα διορθωθεί με κάποιο θαύμα. Η Sony πρέπει να προσφέρει κίνητρα στους developers και αυτό δεν είναι κάτι που βλέπω να γίνεται. Ακόμα κι έτσι, βασικά πράγματα μπορείτε να κάνετε με τη συσκευή, ενώ οι core εφαρμογές της Sony είναι εξαιρετικές.

Εκτός από τον Music Player! Είναι δυνατόν να μην επιτρέπει αλλαγή κομματιού στο background, αλλά να πρέπει να σταματήσω αυτό που ακούω εκείνη τη στιγμή και να προχωράω ένα ένα;

Δεν θέλω να σας κουράζω με αναλύσεις για το πόσο καλή είναι η οθόνη (που είναι, και ιδιαίτερα με καλό φωτισμό), ούτε με το πόσο φτηνότερο είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα μείνω απλά στο ότι πρόκειται για μια πολύ τίμια πρόταση. Σπάνιο στην εποχή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα