Asus Transformer Book T100, Οι πρώτες εντυπώσεις

Goodbyte

Πριν από λίγο καιρό, το είχα παραγγείλει και είχα ενθουσιαστεί με την αγορά μου (όλοι έχουμε κάνει αγορές που μας ενθουσιάζουν κατά καιρούς). Ο καιρός πέρασε και πλέον είμαι κάτοχος του Asus Transformer Book T100. Οι εντυπώσεις μου είναι κυρίως θετικές, το Transformer Book T100 είναι μια value for money συσκευή

και αυτό φαίνεται στη πράξη.

Για μένα, κάθε αγορά έχει το σκοπό της και κάθε gadget είναι τόσο χρήσιμο όσο έχω θέσει στο μυαλό μου να είναι. Το Transformer Book T100 δεν το πήρα για Laptop, ούτε για κύριο υπολογιστή, αλλά για να κάνω τη δουλειά μου σωστά και γρήγορα. Τη δουλειά που δεν μπόρεσα να κάνω σωστά με το iPad 2 κάποτε, ούτε με το Chromebook έως πρόσφατα.

Αυτό που μου δίνει το Transforer Book T100, σε σχέση με τα άλλα, είναι Windows 8.1, ένα κανονικό λειτουργικό που δεν χρειάζεται να συμβιβαστώ όπως στις άλλες πλατφόρμες.

Ας μιλήσουμε για το Transforer Book T100. Καταρχάς, ο Bay Trail είναι αρκετά καλός. Δεν έχει κολλήσει πουθενά, όσες εφαρμογές και αν έχω ανοίξει. Βέβαια, το Asus Transformer Book T100 έχει φάει τα σκαλώματα του, αλλά τίποτα το τρελό που να μην μπορούσα να το διορθώσω όμως.

Η μπαταρία του είναι εκπληκτική για Windows PC/Tablet, καθώς κρατάει 10 ώρες περίπου συνεχούς χρήσης. Αυτές τις μέρες είμαι συνέχεια με το Transforer Book T100 και στο τέλος της μέρας έχω περίπου 30%, οπότε το φορτίζω κάθε βράδυ. Όμως, όταν λέω συνέχεια, εννοώ συνέχεια.

Η οθόνη του είναι 10.1 ιντσών, ανάλυσης 1,366 x 768 pixel και είναι μια χαρά. Πριν το αγοράσω, διάβασα πολλά reviews και πολλοί είχαν να πουν κάτι για την οθόνη. Η αλήθεια είναι, πως είναι μια χαρά. Τα ξένα sites βλέπουν τους αριθμούς και σχηματίζουν άποψη. Ειλικρινά, δεν έχω θέμα με την οθόνη.

Αυτό που “σιχαίνομαι” είναι το trackpad. Η λέξη άβολο είναι μικρή. Δεν δίνει καλή αίσθηση στα δάκτυλα, κολλάει και είναι ΑΒΟΛΟ! Αναγκάστηκα να αγοράσω ένα ποντίκι για να κάνω τη δουλειά μου.

Το πληκτρολόγιο από την άλλη είναι καλό, όχι φανταστικό. Όπως έχω πει κατά καιρούς, πριν είχα το Chromebook και το πληκτρολόγιο τους ήταν πολλές κλάσεις πάνω.

Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι το Asus Transformer Book T100 είναι μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει και δείχνει τον δρόμο για οικονομικά Windows 8 Tablet/PC.

Περισσότερα για το Asus Transformer Book T100 στο αναλυτικό review.

Stay Tuned

Keywords
Τυχαία Θέματα