HTC One mini, Στυλάτο και αξιόπιστο [Review]

Goodbyte

Εδώ και μια εβδομάδα είμαι ένας χαρούμενος κάτοχος του HTC One mini. Το κινητό είναι εξαιρετικά όμορφο και μου δίνει τη ποιότητα κατασκευής και το design που θέλω από το smartphone μου.

[review h="intro"]Εισαγωγή[/review]
Πριν το HTC One mini είχα το Nexus 4 και αυτό με βοήθησε πολύ να καταλάβω την υπεροχή της αίσθησης

που δίνει το One mini στο χέρι, από την πρώτη επαφή.

Βέβαια, το One mini είναι μια συσκευή που δεν σε κερδίζει μόνο για τον εξωτερικό του κόσμο, αλλά και για την ψυχή του. Το Sense 5.0 δίνει στον χρήστη πολλά πράγματα που λείπουν από το stock Android και το κάνει τόσο απλά, με ένα minimal design που θες να το αγγίζεις και να παίζεις μαζί του συνέχεια.

Η ομορφιά του Sense έχει και το τίμημα της. Το sense είναι βαρύ για το One mini και αν έχεις συνηθίσει την ταχύτητα που δίνει το Nexus 4 (μιλάμε για παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά), τότε σε ενοχλεί λίγο.

[review h="design"]Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία[/review]

Παραπάνω, εκθείασα το design του One mini στο έπακρο και δεν το παίρνω πίσω, καθώς το κινητό είναι στυλάτο όπως και ο μεγάλος του αδερφός, HTC One. Μόνο ένα φάουλ υπάρχει και αυτό είναι το κουμπί στο πάνω μέρος του κινητού. Δεν μπορώ να το πατήσω εύκολα.

Τα στερεοφωνικά ηχεία στο μπροστά μέρος της συσκευής είναι σωστή επιλογή από την HTC, καθώς δίνουν καλή απόδοση του ήχου και προσωπικότητα στη συσκευή.

Το σασί του One mini είναι από αλουμίνιο με λίγο πλαστικό περιφεριακά του κινητού (χωρίς να φαίνεται άσχημο).

Στο πίσω μέρος βρίσκεται η UltraPixel κάμερα των 4 megapixel, το “σκαλισμένο” λογότυπο της HTC με το λογότυπο beatsaudio (που προϊδεάζει για τέλεια ποιότητα ήχου)

Οι διαστάσεις του κινητού είναι καλές, ιδανικές για τσέπη και για στενά τζιν. Πιο συγκεκριμένα, το κινητό είναι 132 x 63.2 x 9.3 χιλιοστά και το βάρος του είναι 122 γραμμάρια.

[review h="power"]Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία[/review]

Η απόδοση του κινητού δεν είναι εξαιρετική, μπορεί να κάνω την δουλειά μου “μια χαρά” όμως νιώθω υποβάθμιση από το Nexus 4 στον τομέα της ταχύτητας. Δυστυχώς, η HTC προτίμησε να βάλει στο One mini τον Snapdragon 400, παρότι το Sense 5.0 είναι βαρύ. Το λάθος αυτό έχει κάνει και η Samsung με το S4 mini και ερωτώ: Θα ήταν δύσκολο να βάλουν τον Snapdragon 600 (όχι απαραίτητα τον 800) που έχει το One;

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16GB και δεν έχει δυνατότητα προέκτασης μέσω microSD. Αυτό είναι κάτι που δεν με ενοχλεί, αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετοί που δεν τους φτάνουν τα 16GB.

Η οθόνη του HTC One mini είναι εκπληκτική, απίστευτη, μαγεία κλπ. Η ανάλυση 720 x 1280 pixels στην οθόνη των 4.3 ιντσών, δίνει ευκρίνεια 342 ppi. Επίσης η οθόνη του δίνει πολύ καλές γωνίες θέασης και απόδοση χρωμάτων. Μάλιστα, έχω πιάσει τον εαυτό να βλέπει βιντεάκια και σειρές στο κινητό (κάτι που δεν έκανα με άλλες συσκευές, καθώς δεν μου άρεσε η οθόνη τους και ο ήχος που έβγαζαν).

Για την UltraPixel κάμερα των 4 megapixel, έχουμε μιλήσει στο review του One και η άποψη μας δεν έχει αλλάξει από τότε.

Ένα ακόμη φάουλ (και τελευταίο) που έκανε η HTC με το One mini είναι η μπαταρία των 1800 mAh που του έβαλε. Η αυτονομία δεν είναι χάλια, αλλά δεν είναι και καλή. Το κινητό δεν βγάζει μέρα.

[review h="verdict"]Συμπεράσματα[/review]

Παραπάνω έδωσα μερικά φάουλ στο HTC One mini (μπαταρία, επεξεργαστής και κουμπί στο πάνω μέρος), αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά για να μην το θέλω.

Αν η HTC είχε δώσει στο mini την προσοχή που έπρεπε, τότε θα μιλήσουμε για το νέο best seller της αγοράς. Το κινητό έχει τις ιδανικές διαστάσεις για όλους αυτούς που δεν θέλουν 5άρι κινητό.

Η Sony είδε την ανάγκη που έχουν οι καταναλωτές για δυνατά mini και θα λανσάρει το Xperia Z1S (mini). Μακάρι να πράξουν αντίστοιχα η HTC και Samsung στα επόμενα mini τους.

[score]

Keywords
Τυχαία Θέματα