Mac OS, 600.000 κρούσματα από το BackDoor.Flashback.39 trojan

14:20 7/4/2012 - Πηγή: GoodByte

Πρωτού τα Mac μπουν στη μόδα των υπολογιστών, ένα από τα χαρακτηριστικά με το οποίο τα προωθούσαν στα διάφορα σημεία πώλησης, ήταν ότι δεν γινόταν να προσβληθούν από κακόβουλο λογισμικό, δηλαδή ιούς. Κάτι το οποίο δεν ήταν απόλυτα ακριβές, αλλά εν μέρει, έστεκε.

Φυσικά και οι Mac υπολογιστές της Apple μπορούν να χτυπηθούν από malware, αλλά οι χακερς

προτιμούσαν τα windows διότι η ζημιά που μπορούσαν να προκαλέσουν ήτααν πολύ μεγαλύτερη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είχε, και έχει, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Καθώς όμως η κατάσταση αλλάζει και ολοένα και περισσότερος κόσμος προτιμά τους υπολογιστές της Apple, ο αριθμός των Mac αυξάνεται, με συνέπεια τα κακά παιδιά του ίντερνετ να στραφούν σε αυτούς. Κάπως έτσι θα δημιουργήθηκε το BackDoor.Flashback.39 trojan το οποίο μέχρι την στιγμή που μιλάμε έχει προσβάλει περίπου 600.000 υπολογιστές.

Το trojan αφού εγκατασταθεί στον υπολογιστή επικοινωνεί με ένα server και από εκεί και πέρα μπορεί να εγκαταστήσει οποιοδήποτε εκτελέσιμο αρχείο λάβει από αυτόν. Μέχρι στιγμής το 50% των υπολογιστών που έχουν το BackDoor.Flashback.39 βρίσκονται στις Η.Π.Α με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν με 19,8% και 12,8% αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι πως στο Cupertino, την έδρα της Apple, έχουν το trjan 274 υπολογιστές!

Εάν έχετε υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά στο νέο σας Mac ρίξτε μία ματιά εδώ για να διαπιστώσετε εάν έχετε το παραπάνω malware εγκατεστημένο στο υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για την εξαφάνιση του!

Keywords
Τυχαία Θέματα