Intel, Ξεκινά η πώληση Ivy Bridge επεξεργαστών

Η Intel είναι γνωστή σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως της σχέσης του με την τεχνολογία. Εδώ και πολλά χρόνια παράγει επεξεργαστές για κάθε γούστο, από τον απλό χρήστη που θέλει να surfάρει στον internent, μέχρι τον Power User που θέλει να τρέξει βαριά προγράμματα και να κάνει overclocking.

Σήμερα λοιπόν, η Intel πάει ένα βήμα μπροστά, ξεκινώντας την μαζική παραγωγή και

πώληση επεξεργαστών που είναι φτιαγμένη με την νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας, Ivy Bridge.

Η νέα αρχιτεκτονική μειώνει το μέγεθος των τρανζιστορ, φτάνοντας αισίως τα 22nm, κάτι που σημαίνει αυξημένος αριθμός τρανζίστορ, δηλαδή περισσότερη ισχύς και μείωση της κατανάλωσης ρεύματος. Η Intel αναφέρεις πως και στα δύο αυτά χαρακτηριστικά υπάρχει μία βελτίωση του 20%

Πέραν αυτών των αναμενόμενων αλλαγών, η Intel για πρώτη φορά υιοθετεί μία τεχνολογία που ονομάζει 3D-Transistor στους επεξεργαστές της, η οποία βελτιώνει την διαχείριση του ρεύματος που περνάει από τα transitor του επεξεργαστή, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση και την κατανάλωση της CPU.

Η διάθεση των Ivy Bridge μοντέλων ξεκινά σήμερα για τις desktop εκδόσεις των επεξεργαστών, ενώ σύμφωνα με την intel οι mobile εκδόσεις θα ακολουθήσουν μέσα στην άνοιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα