Ninja Gaiden 3 – Game Report

O “original” ninja επιστρέφει.

Ο Ryu Hayabusa επιστρέφει σε νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά, οι Ιάπωνες αρχηγοί τον στέλνουν στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει μία άγνωστη τρομοκρατική ομάδα, η οποία δείχνει ένα περίεργο ενδιαφέρον για τον ήρωα μας. Το παιχνίδι έχει αρκετές έως πολλές αλλαγές σε σχέση με τους προκατόχους του. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποιες είναι οι σημαντικότερες από αυτές.

 

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ(;) ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Θα ξεκινήσουμε με κάτι που ίσως

ξενίσει τους οπαδούς της σειράς. Το παιχνίδι περιέχει πάρα πολλά quick time events. Δηλαδή κάποιες σκηνοθετημένες σκηνές στις οποίες πρέπει να πατάς συγκεκριμένα πλήκτρα σε συγκεκριμένες στιγμές για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Το πρόβλημα είναι ότι οι σκηνές αυτές μπορούν να καταντήσουν κουραστικές, καθώς διακόπτουν συνεχώς τη δράση. Μιλώντας για δράση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χορτάσεις από αυτή, τριγυρνώντας στις διάφορες πίστες του παιχνιδιού και σκοτώνοντας πολυάριθμους εχθρούς. Η όλη αυτή διαδικασία είναι αρκετά ευκολότερη από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, καθώς οι δημιουργοί ήθελαν να δώσουν περισσότερο βάρος στη διασκέδαση –και σίγουρα το να πεθαίνεις συνεχώς δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Όλα αυτά θα τα κάνεις με μόνο ένα όπλο στη διάθεσή σου: το σπαθί του Ryu. Άλλη μια αλλαγή, αλλά ευτυχώς έχεις ακόμα τα Shuriken στη διάθεσή σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μαζεύεις πια αυτή την κίτρινη ουσία που χρησίμευε ως νόμισμα στα προηγούμενα παιχνίδια, αφού δεν έχεις πια όπλα για να αναβαθμίσεις.

 

MULTIPLAΥER ΣΦΑΓΗ

Όσο ωραίο και να είναι το να τριγυρνάς στο Λονδίνο και να σκοτώνεις εχθρούς που έρχονται πάνω σου κατά κύματα, δεν θα ήταν πιο ωραίο να το κάνεις με παρέα; Για αυτό υπάρχει το Ninja Trials, ένα multiplayer mode, το οποίο σε ρίχνει μόνο σου ή ακόμα καλύτερα με ένα φίλο σου, σε δέκα πίστες οι οποίες βασίζονται στη βασική campaign. Κάθε μία διαρκεί από πέντε έως δέκα λεπτά και αποτελούν πρόκληση, καθώς χρειάζεται πολύ καλή συνεργασία αλλά και ομαδικότητα για να ολοκληρωθούν. Εκτός από το Ninja Trials, διαθέσιμο για multiplayer υπάρχει και ένα κλασικό Deathmatch, στο οποίο ομάδες των τεσσάρων ninja προσπαθούν να εξοντώσουν η μία την άλλη. Όσο πιο πολύ παίζεις multiplayer, ανεβαίνεις επίπεδα και ξεκλειδώνεις νέες κινήσεις και επιθέσεις. Τα γραφικά του παιχνιδιού κυμαίνονται στα ίδια υψηλά επίπεδα στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι προκάτοχοί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα