Μάθε πως θα πληρώσεις λιγότερα στο super market!

15:03 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Κάθε φορά που πηγαίνεις στο στο super market αναρωτιέσαι πως γίνεται να πληρώνεις πολύ παραπάνω από ότι υπολόγιζες! Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, να σου πούμε πως δεν είσαι ο μόνος και πως δεν είναι εντελώς δικό σου λάθος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όλοι μας κάνουμε κάποια υπέρβαση του προϋπολογισμού στο super market, ιδίως εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο για τον προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, τα super market

έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να δημιουργούν χάος στο κεφάλι μας και να αδειάζουν τις τσέπες μας! Οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν προσλάβει εταιρείες σχεδιασμού, έχουν βάλει ειδικούς φωτισμούς και έχουν αξιοποιήσει ντουζίνες από εμπειρογνώμονες για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα μας δελεάζει να βγάλουμε προς τα έξω την καταναλωτική μας μανία!

Φτιάξαμε, λοιπόν, μία λίστα για να μάθεις πως θα πληρώσεις λιγότερα στο super market αποφεύγοντας τα ψυχολογικά κόλπα που χρησιμοποιούν για να μας κάνουν να αφήσουμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα υπολογίζαμε!

Άκου τη δική σου μουσική!

Σύμφωνα με μελέτες, πολλά σούπερ μάρκετ παίζουν αργή μουσική, ώστε υποσυνείδητα να επιβραδύνεται ο οργανισμός και να αγοράζεις 29% περίπου περισσότερα πράγματα. Αντ “αυτού, φόρα τα ακουστικά σου και άκου τραγούδια με γρήγορο ρυθμό ώστε να επιταχύνεις τη βόλτα στους διαδρόμους!

Πάρε καλάθι και όχι καρότσι!

Γέμισες ένα ολόκληρο καρότσι κι μένεις μόνος! Πρακτικά ξέρεις και εσύ ότι όλο αυτό το φαγητό δεν θα μπορέσεις να το καταναλώσεις μόνος σου! Ο εγκέφαλός σου όμως θέλει να γεμίσει το κενό στο καρότσι! Πάρε, λοιπόν, ένα καλάθι, στο οποίο α χωρέσουν όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι!

Μην ψωνίζεις ενώ πεινάς!

Αν το σκεφτείς, στη πλειοψηφία τους τα σουπερ μάρκετς είναι έτσι δομημένα ώστε να σου ανοίξουν την όρεξη! Βάζουν το φούρνο κοντά στην είσοδο, ώστε οι μυρωδιές σαν άλλες σειρήνες να σου ανοίξουν την όρεξη και εκεί δίπλα βάζουν και τις σοκολάτες! Αποτέλεσμα; Όσο περισσότερο πεινάς, τόσα περισσότερα αγοράζεις!

Μύρισε το προϊόν πριν το αγοράσεις!

Μύρισε τα φρούτα πριν τα αγοράσεις! Αν σου αρέσει η μυρωδιά τους θα ξέριες πως θα τα καταναλώσεις! Άλλωστε οι ερευνητές λένε πως η πραγματική απόδειξη της υγείας ενός φρούτου και η βασική ένδειξη πως είναι ώριμα προϊόντα είναι το άρωμα. Ανανάδες, μούρα και άλλα φρούτα έχουν καλύτερη γεύση, όταν μπορείς να μυρίσεις τα αρώματα τους!

Δώσε βάση τη βάση των ραφιών!

Τα σούπερ μάρκετς συνηθίζουν να βάζουν τα επώνυμα και ακριβά προϊόντα στο πάνω μέρος των ραφιών ή στη μέση! Κάτω κάτω αφήνουν τα πιο φθηνά προϊόντα και αυτά που έχουν εκπτώσεις!

Αξιολόγησε τις ανάγκες σου!

Χρειάζεσαι πραγματικά και τα 12 πακέτα μακαρονιών ή τα παίρνεις για να γλιτώσεις 1 ευρώ! Δεν τα χρειάζεσαι! Και για να γλυτώσεις 1 ευρώ, ξόδεψες 5 περισσότερα από όσα υπολόγιζες! Μην πέφτεις θύμα των προσφορών!

Πήγαινε στο self check ταμείο και γλίτωσε την ουρά!

Δεν το λέμε για να εξοικονομήσεις χρόνο αλλά κυρίως για αν γλιτώσεις χρήματα από όσα θα φορτώσεις το καλάθι σου όσο περιμένεις στην ουρά για να πληρώσεις! Τσίχλες, κοκαλάκια, πακέτα με ντόντατς όλα περιμένουν εσένα να σταθείς μπροστά τους, να φανταστείς ότι τα έχεις ανάγκη και να τα βάλεις μέσα στο καρότσι σου!

The post Μάθε πως θα πληρώσεις λιγότερα στο super market! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα