Ενδείξεις ότι είσαι αφυδατωμένος!

14:31 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, μπορεί να είσαι αφυδατωμένος και να μην το γνωρίζεις! Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί και μας δίνουν και 3 βασικές ενδείξεις! Διάβασε προσεκτικά τις 3 βασικές ενδείξεις και αν όντως έχεις κάτι από αυτά ξεκίνα να πίνεις νερό! ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αρχίσεις να κατεβάζεις λίτρα λες και δεν υπάρχει αύριο γιατί αντί να κάνεις καλό στον οργανισμό σου, θα του προκαλέσεις σοκ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβείς στο νοσοκομείο!

Έχει συχνούς πονοκεφάλους

Το σώμα σου χάνει συνεχώς υγρά, ειδικά το καλοκαίρι

που ιδρώνεις περισσότερο! Αυτό σημαίνει πως υπάρχει σημαντική απώλεια ουσιωδών αλάτων, νατρίου και κάλιού. Η απώλεια άλατος στην πραγματικότητα αλλάζει την χημική σύνθεση του αίματός σου. Ο εγκέφαλός σου, με τη σειρά του, είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτή την αλλαγή-και αυτή η ευαισθησία είναι που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Το νόημα; Οι πονοκέφαλοι γίνονται ακόμα χειρότεροι ανάλογα με το πόσο υγρό λείπει από τον οργανισμό σου! Όσο λιγότερο νερό στον οργανισμό σου, τόσο μεγαλύτερος ο όγκος αίματος που χάνεται και αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει μικρότερη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο. Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, γεγονός που μπορεί να κάνει τον πονοκέφαλό να είναι ακόμα χειρότερος!

Τα ούρα σου είναι υπερβολικά κίτρινα!

Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει αρκετό νερό στον οργανισμό για να καθαρίσει τα ούρα σου!

Δεν ενεργείσαι κανονικά!

Και πάλι ισχύει αυτό που αναφέραμε παραπάνω! Το νερό βοηθά να μετακινηθούν τα απόβλητα μέσω του παχέος εντέρου έξω από το σώμα σου. Αν το νερό απουσιάζει από τον οργανισμό τα απόβλητα των τροφών δεν μπορούν να μετακινηθούν αποτελεσματικά με αποτέλεσμα οι εκκενώσεις να είναι λιγότερες και με πιο συχνή ροή!

The post Ενδείξεις ότι είσαι αφυδατωμένος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα