Υπάρχουν αξιόπιστοι ηγέτες; Κι αν ναι, πού κρύβονται;

12:09 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Χρειαζόμαστε ηγέτες γιατί απλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι χωρίς καθοδήγηση! Ο κίνδυνος του να δώσεις εξουσία σε κάποιον τον οποίο δεν εμπιστεύεσαι, που μπορεί να σου καλυτερέψει ή να σου χειροτερέψει την ζωή με μικρούς ή και με μεγαλύτερους τρόπους είναι παρών σήμερα.

Ένας αξιόπιστος ηγέτης θα καταφέρει να ξεπεράσει τις συνθήκες που επικρατούν για μακροχρόνιο διάστημα με κάποιες ιδιότητες που έχει.

Δες τις ιδιότητες που έχει ένας αξιόπιστος ηγέτης:

Κάνουν πράξη αυτά που λένε! Σύμφωνα με έρευνες δεκαετίας στην κοινωνική ψυχολογία, υπάρχει χαμηλή συσχέτιση ανάμεσα σε
αυτά που λένε και αυτά που κάνουν τα άτομα. Είναι πολύ εύκολο για τα άτομα να λένε κάτι και να κάνουν κάτι άλλο. Ένας αξιόπιστος ηγέτης έχει επίγνωση αυτού του πράγματος. Όταν υπάρχει, λοιπόν, συσχέτιση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις των ηγετών, ναι τότε τους χαρακτηρίζουμε ως αξιόπιστους!Είναι διαφανές στην λήψη των αποφάσεων τους! Απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα να μπορείς να πείσεις τους άλλους για ποιο λόγο κάνεις κάτι χωρίς να είσαι αμυντικός ή να αποκαλύψεις το σχέδιο σου. Οι αξιόπιστοι ηγέτες έχουν την τάση να μας κάνουμε να νιώθουμε ότι είμαστε σε κάθε βήμα μαζί τους. Όταν βαδίζεις μαζί τους σε κάθε βήμα, ταυτόχρονα τους έχεις και εμπιστοσύνη και επίσης μαθαίνεις κάτι από όλη την διαδικασία.Έχουν μία μη εχθρική αίσθηση του χιούμορ! Όταν είμαστε στον περίγυρο κάποιου ο οποίος έχει την τάση να γελάει με τους άλλους, είμαστε σε επιφυλακή έτσι ώστε να μην είμαστε στόχοι του στο μέλλον. Είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε όταν δεν εμπιστευόμαστε τον αρχηγό μας και δεν θεωρούμε ότι θα αντιδράσει με έναν ευγενικό τρόπο.Ακούνε! Ένας αξιόπιστος ηγέτης ακούει προσεχτικά και θυμάται τι έχει και τι δεν έχει ειπωθεί. Ξέρει πώς να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου. Είναι ανοιχτός στον έπαινο, όπως και στην κριτική και ζητάει πάντα τη αλήθεια.Το συμφέρον μας το βάζουν πάνω απ’όλα! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το κάνουν μόνο όταν συμβαδίζει το συμφέρον μας με το δικό τους. Οι μεγαλύτεροι ηγέτες είναι αυτοί που θα αφήσουν στην άκρη το προσωπικό συμφέρον για το ομαδικό συμφέρον. Στόχος του ηγέτη είναι να δημιουργήσει το αίσθημα της ασφάλειας στους άλλους. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς, τότε και οι ηγέτες τους δίνουν να καταλάβουν ότι προτεραιότητα τους είναι η ασφάλεια τους και είναι πιο πιθανόν να τους εμπιστευτεί ο κόσμος!

The post Υπάρχουν αξιόπιστοι ηγέτες; Κι αν ναι, πού κρύβονται; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα