Η φωτιά έσβησε, οι καταστροφές έμειναν στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο | Video

10:35 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Η φωτιά έσβησε, οι καταστροφές έμειναν στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά για άγνωστη αιτία στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το τέμενος, αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές.

Το τέμενος Βαγιαζήτ τοποθετείται στο κέντρο του Διδυμότειχου και δεν λειτουργεί. Πρόκειται, όμως, για ένα μνημείο, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα διενεργούνταν εργασίες για την αποκατάστασή του.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης

δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο του Διδυμοτείχου, με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα να έχει μεταβεί στο σημείο από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν είναι εφικτό να γίνει αυτή τη στιγμή πλήρης αποτίμηση της ζημίας, «ωστόσο, είναι εμφανές πως είναι ολοσχερής η καταστροφή της ξύλινης στέγης, η οποία τελούσε υπό κατάρρευση και η ανακατασκευή της ήταν προτεραιότητα στις υπό εξέλιξη εργασίες αναστήλωσης του μνημείου».

Στο εσωτερικό του πέτρινου κτιρίου δεν είναι ακόμα δυνατή η είσοδος.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να καταφθάσει στο σημείο η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ενώ στο Διδυμότειχο | Videoβρίσκεται ήδη εκπρόσωπος της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

The post Η φωτιά έσβησε, οι καταστροφές έμειναν στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο | Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα