Υπάρχει πραγματικός λόγος που τα αγαπημένα μας Cartoon είναι κίτρινα!

12:09 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη μίλησε, υπάρχει πραγματικός λόγος που τα αγαπημένα μας Cartoon είναι κίτρινα!

Σίγουρα είχες παρατηρήσει πως σχεδόν όλα τα αγαπημένα σου cartoon είναι κίτρινα…

Δεν είναι μόνο ο Μπομπ Σφουγγαράκης ή ο Τουιτι, είναι σχεδόν όλοι… και αυτό βρίσκει την δική του εξήγηση ο @ChannelFrederator απαντάει σ’ ένα video:

Ο πρώτος λόγος είναι αυτό που ονομάζεται θεωρία χρωμάτων – κατά την οποία χρησιμοποιείς έναν τροχό χρώματος για να δείξεις ποια χρώματα

αλληλοσυμπληρώνονται.

Στην τηλεόραση χρησιμοποιούν έναν ~cool~ color wheel, τον οποίο αποκαλούν RGB model. Σ’ αυτό το μοντέλο το κίτρινο συμπληρώνει το μπλε.

…και το μπλε είναι το πιο κοινό background στα animations

Ο δεύτερος λόγος είναι η ψυχολογία του χρώματος , η οποία εξετάζει ποια χρώματα συνδέονται με τι. Για παράδειγμα χρώματα όπως το κόκκινο συνδέεται με συναισθήματα κυρίως αρνητικά, όπως ο θυμός.

To κίτρινο όμως, είναι ένα ενεργό χρώμα και σχετίζεται με συναισθήματα χαράς και ενέργειας! Συναισθήματα τα οποία θέλουν σίγουρα να συνδεθεί ο κάθε cartoon χαρακτήρας!

Ο τρίτος λόγος είναι τα ίδια μας τα μάτια καθώς ξεχωρίζουν πολύ εύκολα το κίτρινο χρώμα! Ορίστε τι έχει να πει η επιστήμη επί του θέματος:

…γι αυτό και τα taxi είναι κίτρινα… για να ξεχωρίζουν στο μάτι!

Extra bonus λόγος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία μπορούν να δουν το κίτρινο!

Συμπερασματικά, οι κίτρινoι χαρακτήρες ταιριάζουν με το συνηθισμένο μπλε φόντο, συνδέονται με την ευτυχία και την ενέργεια, τραβούν την προσοχή και μπορούν να το δουν οι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία!

The post Υπάρχει πραγματικός λόγος που τα αγαπημένα μας Cartoon είναι κίτρινα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα