Κάλεσμα Πετρούνια στον Αλέξη Τσίπρα να τον επισκεφθεί στην προπόνηση

10:39 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πάει να τον δει σε μια απ’ τις προπονήσεις του και να διαπιστώσει με τα μάτια του τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες Πρωταθλητές.

Ο κάτοχος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μίλησε στον Real FM και αναφέρθηκε στα όσα έγραψε στον Πρωθυπουργό με επιστολή του, ενώ έκανε κάλεσμα στον Α. Τσίπρα

να δει πού προπονούνται οι Έλληνες αθλητές, τονίζοντας πως θα ήταν και μεγάλη τιμή μια επίσκεψή του:

Καταρχάς είμαι ένας άνθρωπος με σεβασμό. Δεν έχω έλλειψη σεβασμού προς κανέναν άλλον. Αυτό που έγραψα στον πρωθυπουργό, αυτό θα έλεγα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Τον παρακάλεσα να έρθει στην προπόνησή μας. Θα είναι μεγάλη μας τιμή, αλλά και ταυτόχρονα θέλουμε να δει που προπονούμαστε, με τι συνθήκες και από που βγαίνουν αυτοί οι αθλητές

Αναφορικά με πρόσφατη τοποθέτησή του ότι εάν δεν υπήρχαν οι χορηγοί,τότε ενδεχομένως να μην μπορούσε να συνεχίσει, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε:

Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να κάνεις τόσο υψηλό αθλητισμό, τόσες πολλές ώρες την ημέρα, τόσες πολλές ημέρες την εβδομάδα και να μην έχεις 1 ευρώ στην τσέπη σου. Δεν είμαι 13 χρονών. Εχω υποχρεώσεις. Εχω σπίτι, έχω την οικογένειά μου, που την έχω στηρίξει από όταν “έφυγε” ο πατέρας μου. Εχω αρκετές υποχρεώσεις και δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε, τέλος, στη συμβολή της Πολιτείας στην προσπάθεια των αθλητών, λέγοντας πως πλέον δεν γνωρίζει τι σχέδιο υπάρχει για τον αθλητισμό: «Κάθε χρόνο μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καινούργιες αποφάσεις για τις πριμοδοτήσεις των αθλητών για τις επιτυχίες. Τα προνόμια δεν υπάρχουν πια, διορισμοί και όλα αυτά που υπήρχαν παλιά. Κατά ένα τρόπο με πολλά από αυτά συμφωνώ, αλλά κάποιο κίνητρο πρέπει να μένει πάντα. Προνόμια είχαν οι Ολυμπιονίκες από την αρχαία Ελλάδα. Δεν γίνεται να τα καταργήσεις 100%. Πρέπει να δώσεις ένα κίνητρο σε έναν αθλητή για να “χτυπιέται” όλη ημέρα».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έθιξε τα προβλήματα στον Τσίπρα

Να θυμίσουμε πως αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλιου που κατέκτησε στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017”, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε απαντήσει στα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα μέσω μέσω social media, αφήνοντας αιχμές για την βοήθεια της Κοινωνίας στον αθλητισμό.

«Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους» έγραψε ο χρυσός αθλητής στο συγχαρητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κάλεσμα Πετρούνια στον Αλέξη Τσίπρα να τον επισκεφθεί στην προπόνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα