Στα χέρια της Κυβέρνησης το προσχέδιο συμφωνίας | Τι περιλαμβάνει;

09:39 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκεται το προσχέδιο της συμφωνίας με τους Θεσμούς ενόψει του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων που ξεκινάει σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα. Το προσχέδιο της συμφωνίας αποτελείται ουσιαστικά απ’ τα προσχέδια των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα Μνημόνια με την Κομισιόν και το ΔΝΤ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής, όπως αναφέρει η «Καθημερινή»:

Πλαφόν 22% στην περικοπή της προσωπικής
διαφοράς των κύριων συντάξεων και μείωση των επικουρικών, αν χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για το 2019.Διατήρηση των αλλαγών στα εργασιακά που έγιναν με τα προηγούμενα μνημόνια έως το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος.Κατάργηση του βέτο του υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις, χωρίς αύξηση του ορίου.Άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Οι δύο πλευρές κάθονται ξανά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σήμερα, Τρίτη. Στις 17:00 έχει οριστεί ραντεβού με τον κ. Σταθάκη για ζητήματα ενέργειας, ενώ στις 19:00 αναλαμβάνουν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για το Υπερταμείο.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πάρουν και μικρή παράταση.

Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στόχος είναι μια τεχνική συμφωνία.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία για εισαγωγή προς ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, με τον στόχο να είναι η ψήφισή τους μέχρι τις 15 Μαΐου.

Παράλληλα, στη σύνοδο των G7 (σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών) στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 11 ως τις 13 Μαΐου, αναμένεται να γίνει και μια σύσκεψη για το χρέος.

Εάν μέχρι τις 22 Μαΐου τα μέτρα έχουν περάσει απ΄τη Βουλή και έχει γίνει συμφωνία Ε.Ε.- ΔΝΤ για το χρέος, τότε το Eurogroup θα επικυρώσει τη συνολική συμφωνία.

The post Στα χέρια της Κυβέρνησης το προσχέδιο συμφωνίας | Τι περιλαμβάνει; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα