Πώς θα ξεχωρίσεις τις αληθινές απ’ τις ψεύτικες τροφές;

10:03 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Δεν το ακούς πρώτη φορά στη ζωή σου: Δεν είναι όλες οι τροφές οι οποίες καταναλώνεις αληθινές. Ορισμένα τρόφιμα δεν είναι αυτό που φαίνονται, ωστόσο, τώρα είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις τις αληθινές απ’ τις ψεύτικες τροφές χάρη σ’ έναν σύντομο οδηγό με τις γνωστότερες απ’ αυτές!

Καφές

Για να είσαι σίγουρος ότι ο καφές σου αποτελείται μόνο από κόκκους καφέ, καλό είναι να τους αγοράζεις κατευθείαν και ν’ αλέθεις τον καφέ σπίτι σου γιατί μερικές εταιρείες προκειμένου να μειώσουν το κόστος συχνά προσθέτουν ακόμα και κομματάκια ξύλου!

Παρμεζάνα

Μερικές φορές η παρμεζάνα μπορεί

να περιέχει 10% ροκανίδια ξύλου ή να μην είναι 100% παρμεζάνα. Για να είσαι σίγουρος ότι δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να δεις ένα ολόκληρο κεφάλι τυριού και να διαβάσεις προσεκτικά τα συστατικά.

Λάδι

Για να βεβαιωθείς ότι το λάδι που παίρνεις είναι όντως ελαιόλαδο και όχι κάτι άλλο, ρίξε λίγο λάδι σ’ ένα ποτήρι και βάλτο στο ψυγείο. Εάν είναι ελαιόλαδο, τότε θα σχηματιστεί ίζημα.

Μέλι

Εάν το μέλι λέει πάνω ότι χρειάζεται ψυγείο, τότε δεν είναι καθαρό μέλι και περιέχει ποσότητα σιροπιού φρουκτόζης.

Ρύζι

Το ρύζι μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνο εάν δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το ψεύτικο ρύζι κατασκευάζεται από άμυλο αναμεμειγμένο με πλαστικό. Οι κόκκοι είναι ίδιοι με το κανονικό ρύζι και ψεκάζονται με γεύση. Για να το τσεκάρεις εάν το ρύζι είναι κανονικά, βάλτο σε νερό. Το αληθινό ρύζι βυθίζεται στο νερό.

Photos: © Tengrinews, © Gurjari Limited, © inflatabill, © ericboisset © pixabay, © 481kawara

The post Πώς θα ξεχωρίσεις τις αληθινές απ’ τις ψεύτικες τροφές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα