Υπάρχει κατάλληλη ώρα για να γυμναστείς; Ναι και την βρήκαμε!

15:37 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για την διατήρηση της καλής υγείας. Σε αυτό συμφωνούν όλοι. Ποια είναι, όμως, η καλύτερη ώρα για γυμναστική μέσα στη μέρα; Πάνω σε αυτό οι γνώμες διίστανται.

Η πρωινή γυμναστική έχει πολλά οφέλη. Βοηθάει τον οργανισμό να ενεργοποιηθεί και να ξεκινήσει δυναμικά τη μέρα του. Ο μεταβολισμός εκτοξεύεται οι θερμίδες που καταναλώνονται καίγονται πολύ ευκολότερα.

Οι θετικές επιπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Όταν γυμνάζεσαι το πρωί μπαίνεις σε κατάσταση εγρήγορσης. Ξυπνάς και ικανοποιείς το βασικό έτοιμα των αρχαίων προγόνων. Carpe diem!

Επομένως το πρωινό ξύπνημα για γυμναστική είναι μία καλή επιλογή. Όμως μια μερίδα ατόμων υποστηρίζει πως η απογευματινή άσκηση είναι η καλύτερη.

Πράγματι, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις 4:00 μετά μεσημβρίας είναι η καλύτερη ώρα για να αθληθεί κανείς. Η απογευματινή άσκηση βοηθάει να εκτονώσεις την ένταση της μέρας. Προσφέρει χαλάρωση και αυξάνει τους ρυθμούς του οργανισμού οι οποίοι έχουν μειωθεί εξαιτίας της συσσωρευμένης κούρασης.

Το μόνο βέβαια που είναι βέβαιο είναι πως η γυμναστική θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τις βραδινές ώρες. Υπάρχει η εντύπωση πως η γυμναστική εκτονώνει τα άτομα. Ωστόσο στην πραγματικότητα θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση εγρήγορσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα να μην κοιμούνται καλά τις νυχτερινές ώρες. Ο οργανισμός χάνει τον απαραίτητο νυχτερινό ύπνο και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Είναι, λοιπόν στο χέρι σου να επιλέξεις τι ώρα θα γυμναστείς. Φρόντισε, όμως, να είναι εντός των λογικών χρονικών ορίων ώστε να μην χάσεις χρόνο από τον απαραίτητο νυχτερινό ύπνο.

The post Υπάρχει κατάλληλη ώρα για να γυμναστείς; Ναι και την βρήκαμε! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα