Προσοχή! Νέος ιός απειλεί να στείλει όλα τα δεδομένα σου στους φίλους σου

13:57 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένας νέος τύπος κακόβουλου λογισμικού που απειλεί να στείλει τις φωτογραφίες σου, τα μηνύματά σου και το ιστορικό περιήγησης στο Internet στους φίλους σου έχει κάνει την εμφάνισή του.

Ο λόγος για το LeakerLocker, το οποίο μπορεί να εισέλθει στη συσκευή σου τυχαία μέσω εφαρμογών στο Google Play.

Τι κάνει το LeakerLocker στο τηλέφωνό σου;

Κλείνει την αρχική οθόνη του τηλεφώνου σου και ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας για κάθε «ευαίσθητη πληροφορία» που έχεις

αποθηκεύσει σ’ αυτό.

Στη συνέχεια, απειλεί να τα διαρρεύσει σ’ όλους όσους γνωρίζεις, εκτός αν πληρώσεις για να μην διαρρεύσουν τα στοιχεία σου.

Σύμφωνα με την McAfee, οι εφαρμογές Wallpapers Blur HD και Booster & Cleaner Pro φέρουν αμφότερες την απειλή, η οποία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τρομερή βλάβη στις συσκευές.

«Το LeakerLocker κλειδώνει την αρχική οθόνη και αποκτά πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες στο παρασκήνιο, καθώς κατά την εγκατάσταση, ο χρήστης του δίνει πρόσβαση σ’ αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες», λέει η McAfee.

Το ransomware μπορεί να διαβάσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του θύματος, τυχαίες επαφές, ιστορικό του Chrome, μερικά μηνύματα κειμένου και κλήσεις, να πάρει μια φωτογραφία και να διαβάσει κάποιες πληροφορίες για τη συσκευή.

Εάν το LeakerLocker κατορθώσει να μολύνει το τηλέφωνό σου, η McAfee λέει ότι πρέπει να αρνηθείς να πληρώσεις τα 50 δολάρια που ζητάει.

«Κάτι τέτοιο συμβάλλει στη διάδοση αυτού του κακόβουλου λογισμικού και θα οδηγήσει σε περισσότερες επιθέσεις. Επίσης, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι πληροφορίες σας θα είναι ασφαλείς ή δεν θα χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό των θυμάτων και πάλι», λέει η εταιρεία.

Photo: REUTERS/Kacper Pempel

The post Προσοχή! Νέος ιός απειλεί να στείλει όλα τα δεδομένα σου στους φίλους σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα