Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Τσίπρα και Çavuşoğlu

15:20 13/7/2017 - Πηγή: iPop

Σε ανταλλαγή πυρών προχώρησαν οι Αλέξης Τσίπρας και ο Mevlüt Çavuşoğlu, με βασική αφορμή το Κυπριακό, αλλά και τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία θα λάβει μέτρα μετά την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν

δικαίωμα σ’ αυτά τα κοιτάσματα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις «μονομερείς ενέργειες της ελληνικής πλευράς».

Ο Mevlüt Çavuşoğlu συμπλήρωσε πως η αποστολή ενός πλοίου γεωτρήσεων δείχνει την «ανειλικρίνεια» της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του με τον Σέρβο Πρόεδρο, απάντησε στα όσα είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλώνοντας πως η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυρίαρχα δικαιώματά της.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπράγματευεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ σχολίασε σχετικά με την έναρξη της γεώτρησης πως «τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά, προσθέτοντας, ότι προφανώς ανησυχούν από τις συνεχείς εντάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή».

Photo: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Τσίπρα και Çavuşoğlu appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα