Ξέρεις τι είναι τα ινομυώματα;

18:31 6/10/2014 - Πηγή: iPop

Τα ινομυώματα είναι μικρά σφαιρίδια που αποτελούνται από λείες μυϊκές ίνες και ινώδη ιστό. Είναι ογκίδια, όχι όμως κακοήθη, που αναπτύσσονται στη μήτρα χωρίς να γνωρίζει κανείς γιατί ακριβώς. Τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται στον γυναικείο οργανισμό χωρίς λόγο και αιτία και ταλαιπωρούν τη γυναίκα με έντονους πόνους, ανωμαλίες στην περίοδο, πρήξιμο στα πόδια αλλά και μεγάλους κινδύνους στην εγκυμοσύνη (αν αυτά μεγαλώνουν).

Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σε ομάδες και ο γυναικολόγος αν κρίνει επικίνδυνη την παρουσία τους τα αφαιρεί με χειρουργείο αν, όμως, αποφασίσει ότι είμαι

μικρά και ακίνδυνα τα αφήνει να υπάρχουν ή χορηγεί κάποια ειδική αγωγή για να μην αναπτυχθούν περισσότερο. Συνήθως, η εξέταση που σου επιβεβαιώνει την παρουσία τους είναι το τεστ Παπανικολάου ή το κολπικό υπερηχογράφημα.

Τα μικρά αυτά σφαιρίδια που συνήθως βρίσκονται στις ωοθήκες ή στη μήτρα γίνονται επικίνδυνα αν μεγαλώσουν και πιέσουν τα νεφρά ή κάποιο άλλο ζωτικό όργανο. Στην περίπτωση που τα ινομυώματα μεγαλώσουν πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν μπορεί ο γιατρός να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή. Περιμένει πρώτα να γεννηθεί το παιδί και μετά μπορεί να καθαρίσει την κοιλιακή χώρα της γυναίκας αφαιρώντας τα ινομυώματα που κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι δε θα ξαναεμφανιστούν.

Συμβουλή!

Αν δεις ίχνη αίματος στη μέση του κύκλου σου ή έχεις αυξημένη ροή σε σχέση με το παρελθόν και έντονους πόνους, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου και να κάνεις μια εξέταση για ινομυώματα.

The post Ξέρεις τι είναι τα ινομυώματα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα