Ξέρεις ότι τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκύλο σου; Η κτηνιάτρος σε συμβουλεύει …

11:54 2/12/2014 - Πηγή: iPop

Αν δεν έχεις στολίσει ήδη το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου είμαστε σίγουροι ότι σιγά σιγά ετοιμάζεσαι να το κάνεις, αφού ειδικά τα παιδιά σου το περιμένουν με ανυπομονησία. Βέβαια, αν στο σπίτι σου μένει και ο πιστός τετράποδος φίλος σου θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκύλο σου. Επειδή εμείς, όμως, εμείς δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μιλήσαμε με την κτηνίατρο Στέλλα Μπαλτζάν από

το Doctor Zoo και σου μεταφέρουμε όλα όσα μας είπε:

«Τα αμέτρητα στολίδια είναι έτοιμα και φέτος να κοσμήσουν κάθε σημείο του σπιτιού, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι επειδή τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκύλο σου θα πρέπει να τοποθετηθούν με σύνεση γιατί σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή του.

Αρχικά το δέντρο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε σταθερή βάση για να μην μπορεί να κινηθεί εύκολα και να πέσει. Καλό θα ήταν να αποφύγεις να βάλεις στολίδια (και κυρίως γιρλάντες ή και μπάλες που σπάνε εύκολα) στα πιο χαμηλά κλαδιά γιατί κρέμονται και «λαμπιρίζουν τόσο δελεαστικά» που ο κάθε σκύλος τα «λιγουρεύεται». Όσο για το τεχνητό χιόνι; Είναι πλαστικό και όταν καταποθεί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του σκύλου σου.

Τα καλώδια και τα πολύπριζα από τα λαμπάκια τακτοποίησε τα με τάξη και όσο λιγότερο εκτεθειμένα είναι τόσο καλύτερα. Αν έχεις την δυνατότητα προμηθεύσου ειδικές θήκες για καλώδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και δεν είναι καθόλου ακριβές. Φυσικά κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι μην ξεχνάς να βγάζεις το καλώδιο από την πρίζα.

Τα Χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως το Αλεξανδρινό, είναι τοξικά και δυστυχώς ιδιαίτερα γευστικά και δελεαστικά για το κατοικίδιο σου για αυτό πρέπει να φροντίζεις να τα βάζεις σε σημεία όπου δεν μπορεί ο σκύλος σου να έχει πρόσβαση.

Ακόμα πιο γευστικοί είναι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα αλλά μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές, για αυτό μακριά από τους τετράποδους φίλους μας για να μπορέσεις να περάσεις ήσυχες διακοπές και φυσικά χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία».

The post Ξέρεις ότι τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκύλο σου; Η κτηνιάτρος σε συμβουλεύει … appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα