Το Prettyeclair μάλλον θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό, όπως έγινε το μπουγατσάν

09:31 2/12/2014 - Πηγή: iPop

Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα eclair, αυτό θα σε ξετρελάνει.

Το Prettyeclair δεν είναι μια καλή εκτέλεση της κλασσικής συνταγής. Είναι δημιούργημα του σεφ και food editor, Δημήτρη Κοπαράνη, που aπεχθάνεται τις αντιγραφές σε οποιονδήποτε τομέα. Δε θα μπορούσε λοιπόν να εκτελέσει πιστά τη συνταγή κάποιου άλλου.

«Πάντρεψε» αγαπημένα ελληνικά υλικά και έφτιαξε το «σου» με γεύση τσουρέκι και πολλές διαφορετικές γεμίσεις, για να διαλέξεις αυτή που προτιμάς περισσότερο: ταχίνι,

λευκή σοκολάτα με κρέμα κάστανο, σοκολάτα με κόκκινα φρούτα του δάσους και… μπουγατσάν.

Τι είναι το μπουγατσάν; Αν είσαι απο Θεσσαλονίκη, σίγουρα το ξέρεις. Είναι το κρουασάν με κρέμα, άχνη και κανέλα (όπως η μπουγάτσα δηλαδή).

Το γλυκό που όχι μόνο έγινε σχεδόν αμέσως viral στο Instagram, αλλά η χάρη του έφτασε μέχρι τον Guardian. «What do you get when you combine a croissant with a Greek custard pie? Answer: a bougatsan – and a viral hit on Instagram» γράφει ο Guardian και εκθειάζει «το γλυκό που γεννήθηκε από την οικονομική κρίση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από 1η Δεκεμβρίου και για όλο το μήνα, μέρος των εσόδων απο κάθε παραγγελία του μπουγατσάν, θα διατίθεται στο ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» για τις ανάγκες των παιδιών.

Το Prettyeclair μπορείς να το βρεις στο Estrella, στην Παύλου Μελά 48, καθώς και σε όλα τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου.

The post Το Prettyeclair μάλλον θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό, όπως έγινε το μπουγατσάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα