Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Erdoğan

13:05 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Στην Τουρκία είναι στραμμένα τα βλέμματα, καθώς την Δευτέρα (20/2) ξεκίνησε η δίκη των 47 προσώπων τα οποία κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan. Η απόπειρα κατά του Προέδρου της Τουρκίας σημειώθηκε σ’ ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στο εδώλιο αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά ήταν να κάτσουν 47 άτομα. Από αυτά τα 44 είναι προφυλακισμένοι, ενώ οι

άλλοι τρεις, οι οποίοι καταζητούνται, δικάζονται ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά το βράδυ της απόπειρας του πραξικοπήματος, έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα.

Ο ίδιος ο οποίος είχε προβεί σε σχετικές δηλώσεις υπογράμμισε, πως οι πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν. Σε συνέντευξη του λίγες μόνο ημέρες μετά το συμβάν είπε χαρακτηριστικά:

Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί

Δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Προέδρου στο ξενοδοχείο θυμίζουμε, πως σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών.

Η εισαγγελία από την πλευρά της έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τους είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο στρατός καταλαμβάνει την εξουσία- Η προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία ξυπνά μνήμες

The post Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του Erdoğan appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα