Αυστηρά μηνύματα προς την Ελλάδα λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup

10:53 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Λίγο πριν την συνεδρίαση του Eurogroup τα δικά τους αυστηρά μηνύματα προς τη χώρα μας στέλνουν αξιωματούχοι. Η Κυβέρνηση προσέρχεται στη συνεδρίαση επιδιώκοντας μια πολιτική συμφωνία, ενώ τα πυρά τους κατά της χώρας έστρεψε ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ ο οποίος ζητά εγγύηση χρυσό και ακίνητα. Την ίδια στιγμή από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του CDU απορρίπτει το να γίνουν «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα.

Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί άξονες για πολιτική
συμφωνία στο Eurogroup;

Οι μεταρρυθμίσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Αξίζει να τονίσουμε, πως σύμφωνα κοινοτικούς παράγοντες, μια τέτοιου είδους συμφωνία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα με στόχο των κλείσιμο των τελευταίων λεπτομερειών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Δηλώσεις για τη χώρα μας λίγες ώρες πριν το Eurogroup:

Ο xριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός υπουργός Οικονομικών, Markus Söder, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» ζήτησε εγγυήσεις σε μορφή χρυσού και ακινήτων αναφέροντας:

Νέα δισ. ευρώ μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα μόνο με εγγυήσεις υπό την μορφή χρυσού ή ακινήτων

Ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του CDU, Wolfgang Staiger, απέρριψε «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα.

Ο Wolfgang Staiger απηύθυνε έκανε έκκληση να μην υπάρχει «απαγόρευση σκέψεων στο θέμα της διαμάχης για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Ακόμα και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να εξεταστεί τουλάχιστον κατά το μεσοδιάστημα».

Μιλώντας στην «Neue Osnabrücker Zeitung» εξήγησε, πως ο συντηρητικός πολιτικός απέρριψε επίσης «άλλες εκπτώσεις» προς την Αθήνα.

«Η Ελλάδα αιωρείται μεταξύ του ενός και του άλλου δανείου και μέχρι τώρα δεν έχει εκπληρώσει του όρους λιτότητας της Κομισιόν, της ΕΤΚ και του ΔΝΤ», σύμφωνα με την οικονομική επιτροπή του CDU, γράφει η γερμανική εφημερίδα και τονίζει, πως αυτή «είναι το λάθος μήνυμα» να εξασφαλιστούν ελαφρύνσεις χρέους.

Σύμφωνα με την επιτροπή: «Κάτι τέτοιο θα ήταν σαν παραδοχή της συνεχούς χρηματοδότησης της Ελλάδας σε βάρος αξιόπιστων χωρών και των αποταμιευτών».

Τι λένε Schulz- Schäuble;

Ο Schäuble την Κυριακή έκανε πίσω και υποστήριξε, πως ποτέ δεν απείλησε με Grexit, ενώ από την πλευρά του ο Martin Schulz εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ως «επικίνδυνη» την πρόσφατη «φλυαρία» για Grexit.

Διαβάστε επίσης:

Με το βλέμμα στην αξιολόγηση συνεδριάζει το Eurogroup

The post Αυστηρά μηνύματα προς την Ελλάδα λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα