Θέλεις να φαίνεσαι ευφυής; Ακολούθησε μικρά μυστικά!

11:48 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Όλοι θα θέλαμε να είμαστε πιο έξυπνοι και πιο επιτυχημένοι. Έχεις σκεφτεί ποτέ, όμως, ότι υπάρχουν τακτικές που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται πιο έξυπνος, ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή ή το επίπεδο νοημοσύνης σου;

Εδώ θα βρεις 8 επιστημονικές συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακριβώς αυτό. Ακόμα κι αν ποτέ δεν τις χρησιμοποιήσεις, είναι καλό να τις γνωρίζεις, σε περίπτωση που κάποιος άλλος προσπαθεί να τις χρησιμοποιήσει σε εσένα.

Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά

Γράφοντας στο Journal of Experimental Psychology, ερευνητές υποστήριξαν

ότι όσοι δεν κρατούσαν τα μάτια τους ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά γλάρωναν, είναι και οι λιγότερο ευφυείς. Η θεωρία τους είναι ότι γέρνοντας τα μάτια δημιουργείς πιθανότητες κατάθλιψης ή κόπωσης, οι οποίες «επηρεάζουν αρνητικά τη γνωστική ικανότητα».

Χάσε βάρος

Τσέχος μελετητής διαπίστωσε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου (στενό πρόσωπο, μακριά μύτη, λεπτό πηγούνι) συσχετίζονται με την ευφυΐα και την ελκυστικότητα. Σ’ αυτό θα μπορούσε να συντελέσει η απώλεια βάρους.

Αποχή από το αλκοόλ

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Πενσυλβανίας και του Μίσιγκαν με έρευνα την οποία πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν αρκετό αλκοόλ είναι λιγότερο ευφυείς από όσους δεν πίνουν.

Να φοράς χοντρά γυαλιά

Φορώντας χοντρά γυαλιά μπορεί να κάνεις τους άλλους να σε θεωρούν περισσότερο ευφυή, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη μελέτη του 2011. Οποιοδήποτε άλλο γυαλί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Φόρεσε ένα λεπτό χαμόγελο

Παρόμοια με τα πορίσματα της έρευνας, η οποία υποστήριζε ότι είναι σημαντικό να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι ένα διακριτικό λεπτό χαμόγελο προδίδει υψηλότερη νοημοσύνη.

Ποτέ μην ορκίζεσαι

Αποτέλεσμα άλλης έρευνας, έδειξε, επίσης, ότι το 54% των ανθρώπων, οι οποίοι δήλωσαν ότι ορκίζονταν συχνά, αποδείχτηκε ότι ήταν λιγότερο ευφυείς. Μεγαλύτερα ποσοστά δήλωσαν ότι τους έκανε να φαίνονται λιγότερο επαγγελματίες, ενώ τίθεται υπό αμφισβήτηση και ο έλεγχος της ωριμότητάς τους.

Δώσε βάση στην οπτική επαφή με τους άλλους ανθρώπους

Η Nora A. Murphy, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες, έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, γεγονός που υποδηλώνει ότι «ένα από τα ισχυρότερα και πιο ακριβή σημάδια νοημοσύνης είναι όταν κοιτάς στα μάτια αυτόν στον οποίο μιλάς. Δίνει μεγάλη σημασία στην οπτική επαφή των ανθρώπων, ενώ δεν πιστεύει καθόλου στην επαφή μέσω τηλεφώνου.

Μίλησε καθαρά και ευχάριστα

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιούν μεγάλα λόγια ή περίπλοκους τρόπους να μιλούν, προκειμένου να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται περισσότερο ευφυείς. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό είναι ακριβώς και το λάθος που κάνουν όταν βρίσκονται κατά τη διάρκεια συνομιλίας με άλλους ανθρώπους. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να μιλούν με καθαρό και ευχάριστο τρόπο, προκειμένου να κερδίζουν έναντι του συνομιλητή τους.

Διαβάστε επίσης:

10 τροφές που σκοτώνουν την ευφυΐα σου

Photos: Getty, www.martilarus.com, www.cityportal.g, ABCNews.com.co, Salon Today, CDC

The post Θέλεις να φαίνεσαι ευφυής; Ακολούθησε μικρά μυστικά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα