Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Γάλλοι | Ενδέχεται να μην έχουμε άμεσο αποτέλεσμα

09:19 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Γάλλοι | Ενδέχεταιπολίτες στις προεδρικές εκλογές στη χώρα τους καθώς τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν σε όλη τη χώρα από τις 08.00 το πρωί.

Πρόκειται για μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα των τελευταίων δεκαετιών, γεγονός που αποτυπώθηκε γλαφυρά τις τελευταίες εβδομάδες στις δημοσκοπήσεις.

Οι υποψήφιοι

Η Marine Le Pen από την ακροδεξιά, ο Emmanuel Macron

που υποστηρίζεται από δυνάμεις του κέντρου, ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός François Fillon και ο αριστερός Jean-Luc Mélenchon έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν την θέση του Γάλλου προέδρου.

45 εκατομμύρια Γάλλοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στην κάλπη σε μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση η οποία φαίνεται πως στρέφει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στη χώρα.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές ως τις 19.00 (τοπική ώρα) για το σύνολο της επικράτειας και μέχρι τις 20.00 για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Aυτό δηλαδή σημαίνει πως θα έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις με το κλείσιμο της κάλπης στις 20.00 (21.00 ώρα Ελλάδος).

Είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην έχουμε ξεκάθαρο αποτέλεσμα ούτε με το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των exit poll των εταιριών δημοσκοπήσεων στο σενάριο που οι υποψήφιοι βρίσκονται πολύ κοντά, δεν αναμένεται να δώσουν αμέσως τους δύο που θα βρεθούν στον β’ γύρο.

Υπάρχει πιθανότητα, λοιπόν, στις 21.00 ώρα Ελλάδος να έχουμε μια εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των υποψηφίων, χωρίς να δίνεται από την αρχή το όνομα των δύο πολιτικών που προκρίνονται στο δεύτερο γύρο.

Ταυτόχρονα εξαιτίας αυτής της δύσκολης πρόβλεψης οι εταιρίες ερευνών έχουν διπλασιάσει τις κάλπες των exit poll έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε, αυτή τη χρονιά θα έχουν λιγότερο χρόνο να επεξεργαστούν τα αποτελέσματα (αντί μιάμισης ώρας, 45′ λεπτά) και γι’ αυτό θέλουν να βασιστούν σε μεγαλύτερο δείγμα.

The post Ξεκίνησαν να ψηφίζουν οι Γάλλοι | Ενδέχεται να μην έχουμε άμεσο αποτέλεσμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα