Ποτέ η ανακύκλωση δεν έμοιαζε τόσο όμορφη

17:40 22/4/2017 - Πηγή: iPop

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η ρύπανση των ωκεανών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, αλλά όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι περισσότεροι από εμάς είμαστε «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι» που λέει και ο σοφός λαός.

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που δεν μένουν μόνο στα παχιά λόγια, αλλά κάνουν πράξεις τις ανησυχίες τους με ευεργετικά αποτελέσματα για όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Μια ομάδα λοιπόν από τους συνανθρώπους μας, που νοιάζονται έμπρακτα για το μέλλον αυτού του πλανήτη είναι η “4Οcean” που με το κίνημα «Ένα βραχιόλι για

δύο κιλά», αποσκοπούν στο να καθαρίσουν ένα μεγάλο μέρος των ωκεανών μας.

Πως λειτουργεί αυτό το κίνημα; Η κεντρική ιδέα είναι πάρα πολύ απλή και ο τίτλος ιδιαίτερα ξεκάθαρος. Για κάθε ένα βραχιόλι που πουλάει η οργάνωση, τα μέλη της καθαρίζουν δύο κιλά περίπου σκουπιδιών από τους Ωκεανούς.

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι του κινήματος έχουν καταφέρει να απομακρύνουν, 15 τόνους σκουπιδιών από τις Μπαχάμες, 5,5 τόνους από τις θάλασσες των ΗΠΑ και 2,5 τόνους από την θαλάσσια περιοχή της Αϊτής. Καθόλου άσχημα λοιπόν για αρχή.

Βέβαια, το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, κοστίζει 20 δολάρια το κάθε βραχιόλι, ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται, ξέχωρα από κακές σκέψεις περί κερδοσκοπίας και μη αγνών προθέσεων, αξίζει επιβράβευσης. Στο χέρι μας λοιπόν, κυριολεκτικά και μεταφορικά να αλλάξουμε τον κόσμο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

The 4Ocean Bracelet

The post Ποτέ η ανακύκλωση δεν έμοιαζε τόσο όμορφη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα