Γερμανία: Το πρώτο «υδρογονοτρένο» ετοιμάζεται να μπει σε κυκλοφορία!

18:53 22/4/2017 - Πηγή: iPop

Το Coradia iLint εκπέμπει μόνο υδρατμούς στην ατμόσφαιρα και αποτελεί εναλλακτική λύση για τα περίπου 4.000 ντιζελοκίνητα τρένα της χώρας, που ως γνωστό προσπαθεί να περιορίσει δραστικά τους ρύπους που προκαλούν τις όξινες βροχές.

Το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχει ήδη παραγγείλει 14 τέτοια τρένα και το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν πολύ περισσότερα, στο μελλοντικό μη ηλεκτροκίνητο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας.

Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του χρόνου, πριν τα τρένα διατεθούν στο επιβατικό κοινό

το Δεκέμβριο του 2017.

Το τρένο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση InnoTrans του Βερολίνου τον περασμένο Αύγουστο και αποτελεί το πρώτο υδρογονοκίνητο που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπων σε μεγάλες αποτάσεις.

Στο τρένο παρέχουν κίνηση τεράστιες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από την καύση του αποθηκευμένου υδρογόνου σε μιά δεξαμενή, που είναι τοποθετημένη στην οροφή του τρένου.

Το «υδρογονοτρένο» ή «υδροτρένο» αν προτιμάτε, που κατασκευάζει η γαλλική Alstom, έχει τη δυνατότητα να διανύει (αυτονομία) περίπου 800 χλμ. ημερησίως με ταχύτητες μέχρι 140 χλμ. την ώρα.

Ο τρόπος αυτός παροχής κίνησης έχει χρησιμοποιηθεί από το 1970 από τη Nasa για την πρόωση των πυραύλων της. Το σύννεφο που παρατηρείται κατά την εκτόξευσή τους δεν είναι καπνός αλλά υδρατμοί.

Photo/πηγή: inhabitat.com

The post Γερμανία: Το πρώτο «υδρογονοτρένο» ετοιμάζεται να μπει σε κυκλοφορία! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα