Βροχές αλλά και χιόνια την Παρασκευή

08:32 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως τα νότια αναμένονται σήμερα, Παρασκευή. Παράλληλα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ στα ανατολικά και τα νότια.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από τα 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από τα 400 μέτρα). Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες και αργότερα στην Πελοπόννησο όπου τη νύχτα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 500 μέτρα) Σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στην Πελοπόννησο, στα νότια κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν να είναι τη νύχτα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

The post Βροχές αλλά και χιόνια την Παρασκευή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα