Δεύτερη αξιολόγηση: Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος με στόχο την απεμπλοκή

07:48 10/2/2017 - Πηγή: iPop

Ενώ το EuroWorking Group της Πέμπτης ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, εκφράζοντας απλά την άποψη ότι είναι εφικτή υπό προϋποθέσεις η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως παίρνει την κατάσταση στα «χέρια του», προχωρώντας σε συναντήσεις στις Βρυξέλλες με στόχο την απεμπλοκή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες έγιναν γνωστές αργά το βράδυ της Πέμπτης,

αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο υπουργός Οικονομικώς μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή, εκτάκτως στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά επαφών.

Ποιοι θα δώσουν το παρών στο τραπέζι της συζήτησης;Ο κ. Dijsselbloem, επικεφαλής του EurogroupΟ κ. Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.O κ. Regling, πρόεδρος του ESMO κ. Coeuré, εκπροσωπώντας την ΕΚΤΟ κ. Thomsen, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει παράλληλα ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα έχει συνάντηση και με την A. Merkel.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι οι Θεσμοί ετοιμάζουν ένα πακέτο μέτρων το οποίο ισούται με το 2% του ΑΕΠ. Τα εν λόγω μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή- εάν πει το «ναι» η Αθήνα- μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα, εάν υπάρχει απόκλιση απ’ τους στόχους.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης μετά το EWG πως «η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων από την Αθήνα είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα στη συμφωνία θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνονται τα εργασιακά, το δημοσιονομικό «κενό» του 2018 και τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί το πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Χουλιαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδινο, επισήμανε πως η Ελλάδα είναι ανάγκη να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της το συντομότερο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο «να χρειαστεί να αρχίσει ξανά συζητήσεις με μια νέα ομάδα ευρωπαίων ηγετών, καθώς επίκειται μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δεύτερη αξιολόγηση: Στις Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος με στόχο την απεμπλοκή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα