Η Τουρκία έβγαλε στο βόρειο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESMΕ

22:16 9/2/2017 - Πηγή: iPop

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία βγάζοντας στο βόρειο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESMΕ, λίγες ώρες μετά το «κυνηγητό» στα ανοιχτά των Ιμίων μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Τουρκία έστειλε τη NAVTEX 181/17, ανακοινώνοντας ότι το ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες «από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι νεωτέρας».

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, το σκάφος έπλεε στο Βόρειο Αιγαίο,

ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iPop.gr απ’ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή την ώρα (22:15) το σκάφος βρίσκεται δυτικά της Χίου.

Το σκάφος σημειώνεται πως είναι μόνο του, χωρίς τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων ή σκαφών του τουρκικού λιμενικού.

Αξίζει να τονιστεί ότι η περιοχή στην οποία η Τουρκία ανακοίνωσε ότι γίνονται οι έρευνες, είναι διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ωστόσο, λόγω του ότι είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα, έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση αλλά και άδεια των ελληνικών Αρχών.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, κάτι το οποίο καθιστά σαφές ότι η Τουρκία στοχεύει στην πρόκληση.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, κάτι το οποίο η Τουρκία έχει εκλάβει ως κίνηση με «πολιτικά κίνητρα».

The post Η Τουρκία έβγαλε στο βόρειο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος TCG CESMΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα