Βρέθηκαν τυχαία συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines

10:14 14/7/2017 - Πηγή: iPop

Το 2014 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αεροσκάφος MH370 με κατεύθυνση το Πεκίνο. Δύο συντρίμμια του εικάζεται ότι βρέθηκαν τυχαία.

Η πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines χάθηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 επιβάτες και το πλήρωμα.

Τα συντρίμμια βρέθηκα στο νησί Φαρκάρ. Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα μελετητών που παρακολουθούσαν πτηνά και χελώνες.

Το

πρακτορείο Reuters ανέφερε:

Η κατεύθυνση των θαλασσίων ρευμάτων καθιστά πιθανό να προέρχονται από την ίδια με τα άλλα συντρίμμια (της πτήσης MH370) που έχουν βρεθεί σε χώρες του Ινδικού Ωκεανού

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μεγαλύτερο από τα δύο συντρίμμια που εντοπίστηκαν, είναι μεγέθους 120 επί 30 εκατοστών. Πιθανολογείται πως είναι τμήμα του καλύμματος του κινητήρα, καθώς τα υλικά κατασκευής του είναι αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Σεϊχελών (SCAA) έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στη Μαλαισία.

Δυστυχώς, παρά τις εντατικές ενέργειες και έρευνες πολλών χωρών, δεν έχει γίνει γνωστό τι συνέβη με την πτήση αυτή. Στο ερώτημα αυτό δεν απαντούν ούτε τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν.

The post Βρέθηκαν τυχαία συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα