O Trump επαναφέρει το ζήτημα του τείχους με το Μεξικό αλλά σε… μικρότερο μέγεθος!

08:20 14/7/2017 - Πηγή: iPop

O Trump επαναφέρει το ζήτημα του τείχους με το Μεξικό αλλά σε… μικρότερο μέγεθος! Ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε για ακόμα μια φορά ν’ αναφερθεί στο χτίσιμο του τείχους με το Μεξικό, όμως, αυτή τη φορά τόνισε πως δεν χρειάζεται να καλύψει όλο το μήκος των συνόρων λόγω των φυσικών εμποδίων που υπάρχουν.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της πτήσης του απ’ την Ουάσινγκτον στο Παρίσι, ο Donald Trump υπογραμμισε πως υπάρχουν βουνά. «Υπάρχουν μερικοί ποταμοί… Υπάρχουν μερικές

περιοχές που είναι τόσο μακριά που δεν τις χρησιμοποιούν για πέρασμα. (…) Αλλά θα χρειαστεί από 700 με 900 μίλια» (1.127-1.448 χλμ.) τείχους».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ σημαντικό οι Αρχές και οι συνοριοφύλακες να μπορούν να βλέπουν μέσα απ’ το τείχος απ’ την άλλη πλευρά, για να διακρίνουν επικείμενους κινδύνους.

Όσο απαίσιο και να ακούγεται, όταν πετάνε τους μεγάλους σάκους με ναρκωτικά από πάνω, και αν έχεις κόσμο από την άλλη πλευρά του τείχους, δεν τους βλέπεις. Σε πετυχαίνουν στο κεφάλι με 60 λίβρες (27 κιλά) πράγματος; Τελείωσες

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιμένει στην προεκλογική του υπόσχεση για το τείχος με το Μεξικό, ωστόσο, μέχρι στιγμής η επιθυμία του δεν έχει υλοποιηθεί. Προς το παρόν έχει δηλώσει πως αναζητά τρόπους να πείσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή, όμως, έχει ζητήσει απ’ το Κογκρέσο 1,6 δισ. δολάρια (1,4 δισ. ευρώ).

Οι Ρεπουμπλικανοί στην Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν προτείνει σχέδιο νόμου που θα καλύψει το ποσό, αλλά οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αναμένεται να το απορρίψουν.

Σημειώνεται, πάντως, πως η κατασκευή του τείχους υπολογίζεται πως θα κοστίσει πολύ παραπάνω: 20 δισ. δολάρια (17,5 δισ. ευρώ).

Τα σύνορα καλύπτουν 2.000 μίλια (3.300 χλμ.), περνούν από τέσσερις πολιτείες, και συμπεριλαμβάνουν 600 μίλια (965 χλμ.) εμποδίων.

Photo: Getty

The post O Trump επαναφέρει το ζήτημα του τείχους με το Μεξικό αλλά σε… μικρότερο μέγεθος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα