Βουλευτής του Trump ζητά τον διαμελισμό της ΠΓΔΜ

13:09 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπέρ του διαμελισμού της ΠΓΔΜ τάσσεται βουλευτής του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τόνισε χαρακτηριστικά «Λυπάμαι αλλά η ΠΓΔΜ δεν είναι καν χώρα, πρέπει να διασπαστεί».

Την αγανάκτησή του εξέφρασε στις εν λόγω

δηλώσεις εξέφρασε λίγο μετά της δηλώσεις του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Dana Rohrabache, το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο γερουσιαστής ο οποίος μίλησε στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus, είπε ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα και εκτίμησε ότι «θα πρέπει να διασπαστεί όπως το Κοσσυφοπέδιο και η Βουλγαρία».

«Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους που δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της Μακεδονίας θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας στην οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση» ανέφερε ο Dana Rohrabacher.

Εν συνεχεία ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν ο Πρόεδρος της Αμερικής θα ήταν υπέρ ενός διαμελισμού και απάντησε ότι έχει «επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες».

Τι απαντά η ΠΓΔΜ;

Μέσω ανακοίνωσης του το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να επισημαίνει:

«Ο γερουσιαστής της Αμερικής εξέφρασε τις απόψεις του. Δημιουργείται τεράστια ανησυχία σχετικά με την περιοχή. Θα πυροδοτήσει εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές, μεταφέροντάς μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το State Department θα αφαιρέσει επαρκώς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις δηλωμένες θέσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της έναντι της ΠΓΔΜ και των Βαλκανίων».

photo:Heavy.com

The post Βουλευτής του Trump ζητά τον διαμελισμό της ΠΓΔΜ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα