Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Trump- Erdoğan- Όσα ειπώθηκαν

12:39 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Καλό ήταν το κλίμα της πρώτης τηλεφωνικής επαφής που είχαν Trump- Erdoğan πριν από λίγες ώρες. Η τούρκικη πλευρά χαιρέτησε την επικοινωνία τους και σημείωσε, πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ τα εγκάρδια συγχαρητήρια του για την νίκη του.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τα τούρκικα Μέσα εστίασαν στα μεγάλα ζητήματα και έδωσαν έμφαση στη Συρία, στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και γενικότερα για τη Μέση Ανατολή.

Επίσης, συζήτησαν σχετικά με το ΝΑΤΟ

και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας η οποία, όπως έχει γίνει γνωστό θα γίνει στα τέλη Μαΐου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος με τη στάση την οποία κράτησε κατά το τηλεφώνημα έδειξε, πως προσπαθεί να ταχθεί στο πλευρό του Donald Trump και, πως έχει θέσει να αλλάξει το κλίμα που υπήρχε επί προεδρίας Obama ανάμεσα στις δύο χώρες.

Βέβαια, οι αναλυτές υπογραμμίζουν, εστιάζοντας στη λίστα των πεπραγμένων του Trump, πως στο μυαλό του νέου πλανητάρχη φέρεται στόχος να είναι η διασφάλιση της αμερικανοκεντρικότητας.

Η τουρκική ηγεσία σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα και μετά την επικοινωνία των δύο ανδρών επιβεβαιώνει πως μπορεί να κρατά προσεκτική στάση απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά συνεχίζει να τις θέλει στο πλευρό της.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε στον Πρόεδρο της Τουρκίας τη στήριξη «ως στρατηγικού συνεργάτη και συμμάχου του ΝΑΤΟ». Παράλληλα, σύμφωνα με τις πηγές του Λευκούς Οίκου εστίασε στη δέσμευση των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εν συνεχεία μάλιστα χαιρέτισε την συνδρομή της Τουρκίας στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το πρακτορείο NTV ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Αμερικής τη στήριξη του στη μάχη κατά του δικτύου του Fethullah Gülen. Επίσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην από κοινού ανάληψη δράσης για την ανακατάληψη της πόλεων Ράκα και αλ Μπάμπ στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη επαφή Trump- Erdoğan

The post Σε καλό κλίμα η επικοινωνία Trump- Erdoğan- Όσα ειπώθηκαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα