Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες όλης της χώρας

11:11 8/2/2017 - Πηγή: iPop

Έτοιμο δηλώνουν ότι έχουν οι αγρότες το πλάνο κλιμάκωσης των κινητοποίησεών τους. Όπως συγκεκριμένα τονίζουν, είναι διαθέσιμοι να δώσουν προθεσμία στην Κυβέρνηση μέχρι την Πέμπτη έτσι ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση με εκπροσώπους των εμπλεκομένων υπουργείων και με θέματα συζήτησης το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό-φορολογικό.

Θυμίζουμε, πως την Παρασκευή οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη

Αποστόλου και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος. Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στη Νίκαια, οι αγρότες του μπλόκου αποφάσισαν, πως θα κατέβουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αχιλλέας Καμπούρης ο οποίος είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είπε:

Αν μέχρι αύριο η ελληνική κυβέρνηση δεν ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησής μας, εμείς ομόφωνα έχουμε αποφασίσει να σκληρύνουμε τη στάση μας, κατάσταση για την οποία δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη

Αξίζει να τονίσουμε, πως μερικές από τις σκέψεις των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται να είναι το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή ακόμα και η μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης.

Από τις 30 Ιανουαρίου ομάδα αγροτών θυμίζουμε, πως κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα κλειστή από την ίδια ημέρα παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Έτσι, αναγκαστικά η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Εμμένουν οι αγρότες και σκληραίνουν τη στάση τους:

Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, συνεχίζουν να βρίσκονται οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι αναφέρουν πως είναι έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Επ΄ αόριστον συνεχίζεται και ο αποκλεισμός της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια».

Παρατεταγμένα συνεχίζουν να είναι και τα τρακτέρ του νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας (δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανίων), στον Άγιο Μάμα (δρόμο Μουδανίων-Κασσάνδρας) και στα Βραστά επί της επαρχιακής οδού Πολυγύρου-Αγίου Όρους. Την ίδια στιγμή στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι από 19.00-20.00 προχωρήσουν σε αποκλεισμό.

Στα μπλόκα συνεχίζουν να βρίσκονται και οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας.

Αναμονή για την έναρξη του 24ωρου αποκλεισμού στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας:

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Στην κινητοποίηση πρόκειται να συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο.

Οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την Τετάρτη την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από 19:00 έως 22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Επίσης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τον συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, από τις 19:00 έως τις 21:00. Ακόμη τόνισαν, πως θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα οι αγρότες- Την Τρίτη το συλλαλητήριο τους

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες όλης της χώρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα