Βερολίνο: Δεν υπάρχουν σχέδια για τη μείωση του ελληνικού χρέους

15:09 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Ηχηρό μήνυμα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας απέστειλε προς όλες τις πλευρές το Βερολίνου μέσω εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το ant1news.gr που επικαλείται πληροφορίες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του ANT1 στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος.

Παρά λοιπόν την αισιοδοξία της Αθήνας

για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση ή την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, οι συγκεκριμένες πληροφορίες κινούνται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ωστόσο την ίδια στιγμή, όλες οι υπόλοιπες ενδείξεις αλλά και δηλώσεις ανώτατων στελεχών όπως του Pierre Moscovisi, υποδηλώνουν πως όχι μόνο θα συζητηθεί αλλά υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να επιτευθχεί συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το ελληνικό χρέος.

Να υπενθυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επανειλημμένως τονίσει σε δηλώσεις του, πως σε περίπτωση που η συμφωνία δεν περιλαμβάνει και το χρέος, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Απομένει να δούμε ποια από τις πληροφορίες που έρχονται από τα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης θα επαληθευτούν τη Δευτέρα στο επερχόμενο Eurogroup.

The post Βερολίνο: Δεν υπάρχουν σχέδια για τη μείωση του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα