Επικεφαλής Πενταγώνου: Τραγωδία έτσι και πάμε για στρατιωτική λύση στη Βόρεια Κορέα

14:18 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Την προσπάθεια των ΗΠΑ για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με τη Βόρεια Κορέα, έκανε γνωστή με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και επικεφαλής του Πενταγώνου, Jim Mattis.

«θα καταλήξουμε σε μια τραγωδία απίστευτης κλίμακας αν προχωρήσουμε σε μια στρατιωτική λύση και για αυτό το λόγο βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, την Κίνα τη Νότια Κορέα

και την Ιαπωνία προκειμένου να μια λύση για το θέμα», τόνισε κατηγορηματικό ο Mattis.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις η Βόρειος Κορέα συνεχίζει να οξύνει την ένταση προχωρώντας σε σειρά πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών από τις αρχές του 2016 προκειμένου να ενισχύσει το οπλοστάσιό με διηπειρωτικούς πυραύλους που θα φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

«Είναι φανερό ότι δεν ακούν, αλλά φαίνεται πως η Κίνα έχει μια κάποια επιρροή», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου αναφερόμενος στην ανυπακοή της Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανονισμούς.

Με βάση της δηλώσεις του Mattis, οι αμερικάνοι φαίνεται πως επιθυμούν την αποκλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα και θεωρούν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, την Κίνα.

Την ίδια στιγμή όμως, έχουν παρατάξει και 28.500 στρατεύματα στην Νότια Κορέα, προκειμένου να είναι σε πλεονεκτική θέση σε περίπτωση επιθετικής κίνησης από την Πιονγκγιάνγκ.

Photo/Πηγή:Jim Mattis

The post Επικεφαλής Πενταγώνου: Τραγωδία έτσι και πάμε για στρατιωτική λύση στη Βόρεια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα