Βελτιωμένη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ από την COSCO

14:42 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Το ΤΑΙΠΕΔ, ζητά από την κινεζική εταιρεία COSCO να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΛΠ, υποστηρίζοντας πως το καταβαλλόμενο τίμημα είναι πολύ χαμηλότερο από την πραγματική αξία του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας

Wall Street Journal, η COSCO ζητά την απόκτηση του πλειοψηφικού πάκέτου των μετοχών του ΟΛΠ, προσφέροντας στο ΤΑΙΠΕΔ 700 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική αξία του.
Κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιβεβαιώνει το ακριβές τίμημα, που προσφέρει η κινεζική εταιρεία για την απόκτηση του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ, ζητά τη δημιουργία νέας βελτιωμένης πρότασης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί ως την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου. Η πρόταση αφορά συγκεκριμένα στην αγορά του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η COSCO, αναμένεται να ζητήσει μια μικρή παράταση αναφορικά με την κατάθεση νέας βελτιωμένης προσφοράς, ενώ ταυτόχρονα στελέχη της κινεζικής εταιρείας παρουσιάζονται επιφυλακτικοί, σε σχέση με την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ, να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας νέας Επιτροπής, της οποίας αρμοδιότητα θα είναι η εξέταση σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στον ΟΛΠ και το ελληνικό Δημόσιο.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Βελτιωμένη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ από την COSCO appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα