Υπέρ της διατήρησης της Σένγκεν και η γερμανική Κυβέρνηση

14:31 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Κεντρικό ευρωπαϊκό επίτευγμα αποκάλεσε την Σένγκεν ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ ,ο οποίος εξήγησε πως η χώρα του τάσσεται υπέρ της διατήρησης της.

Η αλήθεια, είναι, όμως, πως στις δηλώσεις, που έκανε την Παρασκευή, ο κ.Ζάιμπερτ δε δίστασε να πει πως η Σένγκεν: «θα μπορέσει να έχει μακροπρόθεσμη λειτουργία μόνο στην περίπτωση που βρεθεί κοινή λύση στην μεταναστευτική πρόκληση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Τι συμπλήρωσε;

Όλοι

πρέπει να έχουν υπόψη ότι η Σένγκεν είναι ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, για το οποίο πρέπει αυτές τις ημέρες να εργαστούμε πολύ εντατικά, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Επισήμανε πως έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες διαφύλαξης της και πρόσθεσε πως πολλές χώρες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.

Κλείνοντας της δηλώσεις του είπε:

Πρέπει τώρα να προσπαθήσουμε το ίδιο για να διαφυλάξουμε την ελεύθερη διακίνηση, όπως αυτή συμβολίζεται από τη Σένγκεν. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς περιλαμβάνεται στο όλο θέμα του μεταναστευτικού.

Την άποψη του αναφορικά με την ανάγκη να διατηρηθεί η Σένγκεν εξέφρασε σε συνέντευξη του, το πρωί της Παρασκευής και ο κ. Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε:

Όποιος σκοτώσει τη Σένγκεν θα βλάψει την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και θα δημιουργήσει υψηλή ανεργία.

Εξήγησε επίσης πως αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί από την Ευρώπη και είπε:

Χωρίς τη Σένγκεν, χωρίς την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζόμενων, χωρίς την ελευθερία στα ταξίδια για τους Ευρωπαίους πολίτες, το ευρώ δεν έχει νόημα πλέον.

Στη συνέχεια μάλιστα της συνέντευξης του δήλωσε:

«Το ίδιο ισχύει για τον σύνδεσμο μεταξύ Σένγκεν, ελευθερίας κίνησης και εσωτερικής αγοράς. Αν κάποιος θέλει να σκοτώσει τη Σένγκεν, τότε εν τέλει, αυτό που θα κάνει είναι να τελειώσει και την ενιαία αγορά».

The post Υπέρ της διατήρησης της Σένγκεν και η γερμανική Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα