«Βασιλιάς» του Wimbledon για ακόμη μια φορά ο Federer!

18:26 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο Roger Federer είναι πρωταθλητής του Wimbledon για όγδοη ιστορική φορά, με νίκη επί του Marin Cilic 6-3, 6-1, 6-4 στον τελικό της Κυριακής.

Η ιστορική αυτή νίκη μετακινεί τον Federer πάνω από τον Pete Sampras και τον William Renshaw, οι οποίοι έχουν κερδίσει επτά τίτλους στο γήπεδο

του Wimbledon.

Ο 35χρονος Federer έγινε ο μεγαλύτερος πρωταθλητής στο All England Club και κέρδισε το δεύτερο Grand Slam του έτους με άψογο τρόπο, καθώς δεν έχασε ένα σετ σε όλη τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Ο Federer εντάσσεται στο Bjorn Borg (1976) ως ο μόνος άνδρας στην εποχή Open για να κερδίσει το Wimbledon χωρίς να χάσει ένα σετ, σύμφωνα με το ESPN Stats & Information.

Ο αντίπαλος του Cilic κέρδισε το US Open το 2014, κερδίζοντας τον Federer στα ημιτελικά. «Ήρωα» αποκάλεσε τον αντίπαλο του ο Ελβετός πρωταθλητής στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου ενώ πρόσθεσε: «Ουδέποτε πίστεψα ότι θα μπορούσα να βρεθώ σε τελικό ξανά αλλά συνέχιζα να ελπίζω και να ονειρεύομαι ότι θα επανέλθω. Εάν συνεχίσεις να πιστεύεις μπορείς να πας μακριά στη ζωή σου».

Photo: Shaun Botterill/Getty ImagesPhoto: Toby Melville/Reuters

The post «Βασιλιάς» του Wimbledon για ακόμη μια φορά ο Federer! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα