Γαβρόγλου: Παρελθόν το σημερινό σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων

16:00 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Παρελθόν θα αποτελεί το σημερινό σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», μιλώντας για το σχέδιο κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν. Για εμάς όμως η βασική προτεραιότητα είναι οι αλλαγές στο Λύκειο και ένα ισχυρό απολυτήριο. Γι’ αυτό

αναμορφώνουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, μειώνουμε δραστικά τα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και δίνουμε περισσότερο χρόνο για το κάθε μάθημα, για να μπορούμε να εμβαθύνουμε. Αλλάζουμε τον τρόπο και το περιεχόμενο διδασκαλίας

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «είναι απαραίτητο το Λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο […] Οι μαθητές θα λαμβάνουν το απολυτήριο από το σχολείο τους και με αυτό θα εισάγονται στα πανεπιστήμια. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί, δηλώνοντας: «Δεν μπορώ να ανεχτώ την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι συντελείται ένα “πραγματικό έγκλημα” – δικά του λόγια – στον χώρο των πανεπιστημίων με αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;» και συνεχίζει ότι «το σοβαρό ζήτημα είναι αν η ακαδημαϊκή κοινότητα αποδέχεται το νομοσχέδιο. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι».

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι: «Τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, της ενίσχυσης της έρευνας και της διασύνδεσής της με την ανάπτυξη. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άλλων κομμάτων το “υψηλό όραμα”. Και λυπάμαι όταν τους ακούω να κατασυκοφαντούν τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία όχι μόνον έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική κοινωνία, αλλά και συνεχώς διακρίνονται διεθνώς».

The post Γαβρόγλου: Παρελθόν το σημερινό σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα