Επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Κύπρο-Ξεκίνησε τις εργασίες το τρυπάνι της TOTAL (VIDEO)

16:32 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly, η οποία θα συναντήσει τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Ταυτόχρονα, θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες, που συμμετέχουν στη Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNFIL),

που κατέπλευσαν τις τελευταίες ημέρες στη Λάρνακα.

Το δικό της μήνυμα στέλνει η επίσκεψη, καθώς εκτιμάται ότι στηρίζει με αυτόν τον τρόπο τη γεώτρηση από τη γαλλική εταιρεία Total στην ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 (κοίτασμα Ονησίφορος) στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αρμόδιες κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι τα ραντάρ των γαλλικών φρεγατών δείχνουν το τεμάχιο 11, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα West Capella με το τρυπάνι. Το τρυπάνι ξεκίνησε να κατεβαίνει ομαλά και ενδέχεται μέχρι αύριο, ίσως και σήμερα να φθάσει το βυθό σε βάθος 1.698 μέτρων στο σημείο της γεώτρησης. Πολύ ελαφρά κλίση έχει ο βυθός προς τα νοτιοδυτικά, ενώ σε αυτήν την φάση η κεφαλή του τρυπανιού και οι σωλήνες τοποθετούνται σε συνολικό μήκος 1.700 μέτρων.

Πιο πριν, αναμένεται η ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμογραφικών ερευνών και η απομάκρυνση του σεισμογραφικού Ramform Hyperion, αλλά και των σκαφών υποστήριξης του.

21% πιθανολογείται ότι είναι το ποσοστό για κοίτασμα φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, σύμφωνα με γεωλογικές πιθανότητες, ένα ποσοστό που εκτιμάται αρκετά υψηλό και αισιόδοξο.

Photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

The post Επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Κύπρο-Ξεκίνησε τις εργασίες το τρυπάνι της TOTAL (VIDEO) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα