Βαρκελώνη: Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αναζητούν τον οδηγό του βαν

14:36 21/8/2017 - Πηγή: iPop

Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αναζητούν οι ισπανικές αρχές τον 18χρονο Younes Abouyaaqoub, τον οδηγό που προκάλεσε τον θάνατο σε 15 άτομα στη Βαρκελώνη και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί.

Ενώ αρχικά ισχυρίζονταν πως ο οδηγός του βαν είναι νεκρός, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, δήλωσε πως διαφεύγει της σύλληψης και ξεκίνησαν τις έρευνες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά

στοιχεία και θα εξηγήσουμε γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα. «Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στη Γαλλία.

Την ίδια στιγμή, οι νέες πληροφορίες για τον ιμάμη Abdelbaki Es Satty, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στην Ισπανία, αναφέρουν πως ο ίδιος είχε διαμείνει για λίγο το 2016 στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην κοινότητα Μέχελεν στις Βρυξέλλες.

Τα ίχνη του 45χρονου ιμάμη έχουν χαθεί απ’ την Τρίτη, ενώ ο ίδιος φέρεται να ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών, οι οποίοι εντάχθηκαν στον πυρήνα των τρομοκρατών.

Οι νεκροί είναι 6 Ισπανοί, 3 Ιταλοί, 2 Πορτογάλοι, 1 Βέλγος, 1 Αμερικανός, 1 Καναδός και 1 Αυστραλός.

Διαβάστε επίσης:

Βαρκελώνη: Νεκρό το επτάχρονο αγόρι που αγνοούνταν μετά την τρομοκρατική επίθεση

The post Βαρκελώνη: Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αναζητούν τον οδηγό του βαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα