Κάτι μπήκε στο μάτι σου; Να τι πρέπει να κάνεις!

13:23 21/8/2017 - Πηγή: iPop

Όταν ένα ξένο αντικείμενο μπαίνει στο μάτι σου, το καταλαβαίνεις κατευθείαν. Είτε πρόκειται για μια βλεφαρίδα, είτε για λίγη σκόνη ή ένα μικροσκοπικό κομμάτι άμμου, είναι τόσο ενοχλητικό που δεν μπορείς να ησυχάσεις μέχρι να το βγάλεις.

Και όντως είναι πολύ σημαντικό να βγάλεις το ξένο σωματίδιο απ’ το μάτι. Εκτός ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρό, ένα ξένο αντικείμενο στο μάτι σου μπορεί επίσης να προκαλέσει μόλυνση.
Την επόμενη φορά λοιπόν, που κάτι θα μπει στο μάτι σου δες πως θα το βγάλεις με ασφάλεια.

Να είσαι ευγενικός

Ναι, πρέπει να φέρεσαι καλά στα

μάτια σου. Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν κάτι μπαίνει στο μάτι σου είναι να το τρίψεις με μανία. Αυτή όμως δεν είναι η λύση, Πρέπει να προσπαθήσεις να το απομακρύνεις απαλά και να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Πλύνε πρώτα τα χέρια σου με σαπούνι και νερό. «Απαλά» είναι η λέξη -κλειδί: Αν τρίψεις το μάτι σου μπορεί να το «γδάρεις» και να το κάνεις χειρότερα!

Ρίξε νερό

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις νερό στα μάτια σου. Αυτό θα βοηθήσει τα περισσότερα σωματίδιο που έχουν εισβάλλει στο μάτι σου να απομακρυνθούν. Άνοιξε τη βρύση και άσε το νερό να τρέξει στα μάτια σου.

Πήγαινε σ’ έναν οφθαλμίατρο

Επειδή με την υγεία των ματιών μας δεν παίζουμε, αν το ξένο αντικείμενο εξακολουθεί να σ’ ενοχλεί για μέρες τότε ίσως χρειαστεί να δεις έναν γιατρό. Όσο περισσότερο καιρό παραμένει ένα σκουπιδάκι στο μάτι σου τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα αυτό να μολυνθεί.

Προστάτεψε τα μάτια σου

Να προστατεύεις πάντα τα μάτια σου. Να φοράς γυαλιά ηλίου και αν το περιβάλλον εργασίας σου το απαιτεί είναι καλό να φοράς προστατευτικά γυαλιά.

The post Κάτι μπήκε στο μάτι σου; Να τι πρέπει να κάνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα