Τσουχτερό κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις

08:49 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Τσουχτερό κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται την Τρίτη. Συγκεκριμένα, θα πέσουν λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά-ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις και από το απόγευμα αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και γρήγορα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά της Θεσσαλίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 και στα βόρεια έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Panoramio

The post Τσουχτερό κρύο και ασθενείς χιονοπτώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα