Moscovici: Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι

08:02 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της και το ίδιο θα πρέπει τώρα να κάνουν και οι εταίροι εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα για «ξεπάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Euronews, ο κ. Moscovici έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» για συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα στο Eurogroup

της Δευτέρας.

Παράλληλα, κάλεσε τους εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως κάνει το ίδιο και η Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας

Σχετικά με το ΔΝΤ, ο ίδιος το χαρακτήρισε ως σημαντικό εταίρο, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί μαζί του.

Όμως, πρόσθεσε ο Επίτροπος, τα νούμερα υπάρχουν «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους».

Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη

Αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα λιτότητας, ο κ. Moscovici εξήγησε ότι ο ίδιος δεν κάνει λόγο για λιτότητα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «ένα ισορροπημένο πακέτο ανάμεσα σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για την ελληνική οικονομία και θετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν γίνεται να επιβληθεί κι άλλη λιτότητα στους Έλληνες, ωστόσο, θεωρεί αναγκαίο να υπάρχουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να έχει ένα πιο ανταγωνιστικό και σταθερό οικονομικό σύστημα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος προχώρησε στην παραδοχή ότι το Grexit υπήρχε σαν ενδεχόμενο πριν τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, όμως, σήμερα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο.

Photo: Politico

The post Moscovici: Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα