Παραίτηση λόγω Ρωσίας από σύμβουλο του Trump

08:17 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Την απόφαση να παραιτηθεί απ’ καθήκοντά του πήρε ο Michael Flynn, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, λόγω επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους πριν την ανάληψη της Προεδρίας απ’ τον Trump.

Συγκεκριμένα, ο κ. Flynn, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, υπέβαλε την παραίτησή του λόγω του ζητήματος το οποίο δημιουργήθηκε σχετικά με επαφές που είχε με αξιωματούχους της Ρωσίας για το ζήτημα των κυρώσεων πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Trump.

Η εν λόγω

συνομιλία κρίνεται ως παράνομη, διότι τότε ο M. Flynn δεν είχε δικαιοδοσία να μιλήσει για διπλωματικά ζητήματα με ξένο αξιωματούχο.

Προς το παρόν ο Keith Kellogg, συνταξιούχος στρατηγός με ηγετική θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, θα αναλάβει προσωρινά τον ρόλο του κ. Flynn.

Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησης του Flynn;

Ο Μ. Flynn στην επιστολή του παραδέχθηκε το λάθος του, ζητώντας συγγνώμη. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η επικοινωνία του με Ρώσο διπλωμάτη έγινε στο ίδιο πλαίσιο επαφών που είχε και με αντιπροσώπους άλλων χωρών κατά τη διάρκειας της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Trump.

Δεν ενημέρωσα επαρκώς τον αντιπρόεδρο και άλλους αξιωματούχους για τις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον Ρώσο πρέσβη. Ζήτησα ειλικρινά συγγνώμη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Αμφότεροι την αποδέχθηκαν

Photo: Reuters

The post Παραίτηση λόγω Ρωσίας από σύμβουλο του Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα