Τσίπρας: Την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα

16:51 5/7/2017 - Πηγή: iPop

Ο Γ. Παπαντωνίου θα πρέπει, σύμφωνα με τα μέλη των κομμάτων στην Προανακριτική, να παραπεμφθεί και να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως μπορεί να κατανοήσει την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ολομέλεια.

«Άλλωστε κάθε φορά

που συζητάμε στη Βουλή υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που αποτελούν στην συνείδηση της κοινωνίας μία από τις αιτίες της κρίσης, επιλέγει είτε να απουσιάζει είτε να πετά την μπάλα στην εξέδρα».

Προσθέτοντας πως για τη ΝΔ «μόνο ένα πράγμα υπήρξε: το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας για υπόθεση ναρκωτικών και εκείνος τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα, ο χορός των μιζών και των σκανδάλων δεν υπήρξε».

Ο πρωθυπουργός επέκρινε και την απουσία από τη συζήτηση της Φώφη Γεννηματά.

Εσείς δεν εiπατε ότι επιστρέψατε; Αν επιστρέψατε που είστε για να υπερασπιστείτε τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ της χρυσής περιόδου;

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως όταν ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός έβλεπε τα εκατομμύρια από τις μίζες να περνάνε δίπλα του και δεν έκανε τίποτα.

«Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κ. Τσοχατζόπουλου, του κ. Παπαντωνίου για τις σακούλες του κ Τσουκάτου, τους Ολυμπιακους, τα υποβρύχια, τις φρεγάδες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Βεβαίως είναι επιλογή σας να θέλετε να ξαναστήσετε την παράταξή σας στα ίδια πρόσωπα που αποτελούν την αιτία της κατάρρευσης σας. Αν είναι η επιλογή σας όμως να μην το βάζετε στα πόδια».

Ο κ. Τσίπρας πως πέρα από το κομμάτι εκείνο που αφορά την ποινική διάσταση που θα εξετάσει η διακιοσύνη έχει ένα κομμάτι που αφορά την ηθική διάσταση. Σήμερα συζητάμε για μία εποχή χαρακτηριστική ενός πολιτικού ήθουςμια εποχή που παρουσιάστηκε ως η χρυσή εποχή της ελληνικής οικονομίας αλλά στην πραγματικότητα ήταν μία εποχή βαθιάς ηθικής απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε ηθικής αξίας και προμήνυε όλα όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα, την επερχόμενη κατάρρευση του 2009-2010.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τότε με ασημαντες δυνάμεις από άποιες «γωνιές στα ορεινά του κοινουβουλίου ασκούσαν έντονη κριτική και κάποιοι έλεγαν ότι όλα τα χαρακτηρίζατε σαν επιτυχίες είναι οι άνεμοι που όταν τους σπέρνεις θερίζεις θύελλες».

Τότε θέλω να σας θυμίσω ότι όποια φωνή έβγαινε κριτικά στην κυρίαρχη άποψη ότι η Ελλάδα από αυτές τις επιλογές βγαίνει μπροστά, χαρακτηρίζονταν ότι είναι οι απόψεις του περιθωρίου

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωε πως δεν έχει «καμία όρεξη» να μπει στην ουσία της υποθέσεως Παπαντωνίου γιατί σήμερα επιστρέφει «εκεί που ανήκει», στην ποινική δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ηθική και πολιτική καταδίκη μιας πρακτικτικής και ενός συστήματος που έχουν καταγραφεί ως τα πραγματικά αίτια της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης στην συνείδηση των πολιτών

Προσθέτοντας πως «όποιος πιστεύει ότι οι συνακόλουθοι της κατάρρευσης του κραταιού δικομματισμού ήταν μόνο εξαιτίας των μνημονίων που επεβλήθησαν πλανάται πλάνην οικτρά».

Ήταν ο συνδυασμός τωνμνημονίων και της απαξίωσης της φθοράς και διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος και αν νομίζετε ότι μπορείτε να καθαρίσετε ή να επιστρέψετε στο 2009 μην προτρέχετε γιατί δεν θα καθαρίσετε έτσι έυκολα γιατί την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα

The post Τσίπρας: Την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης και της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα