Τσακαλώτος: Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης

14:14 5/7/2017 - Πηγή: iPop

«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό εάν δεν ήμουν σίγουρος 100%», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά από την τηλεδιάσκεψη «κορυφής» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ESM θα εγκρίνει την εκταμίευση τη δόσης προς την Ελλάδα.

Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα που θέτει το ΔΝΤ

ο υπουργός δήλωσε ότι αυτά δεν αφορούν «πολιτικές αλλά υπουργικές αποφάσεις με τεχνικά ζητήματα, τις οποίες κοιτάμε τώρα».

Αφορούν συγκεκριμένα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των μηχανικών.

Το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές έχει ήδη λυθεί ενώ εκείνο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «δεν είναι για τώρα» και δεν είναι κάτι που απαιτεί το ΔΝΤ.

Αναμένεται να σταλεί από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ η «επιστολή προθέσεων», δηλαδή το σχέδιο μνημονίου (MEFP) με το Ταμείο.

Από την πλευρά του ο ESM καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχυν προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ESM ενέκρινε σήμερα Τετάρτη, τo συμπληρωματικό Μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών, σε συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

The post Τσακαλώτος: Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσακαλώτος, Είμαι 100,tsakalotos, eimai 100